STASELIG: Hovedbygningen på The Pig i Brockenhurst levner ingen tvil om at dette er et hotell som vet å ta vare på tradisjonene.
STASELIG: Hovedbygningen på The Pig i Brockenhurst levner ingen tvil om at dette er et hotell som vet å ta vare på tradisjonene.

REISETEST: HOTELLER PÅ DEN ENGELSKE LANDSBYGDA

Bo som en greve i engelske drømmehoteller

Vi har testet idyller og hotte overnattingssteder utenfor London. Finn ditt engelske drømmehotell.

Publisert Sist oppdatert

DEN ABSOLUTTE FAVORITTEN:

The Pig Hotels

Eventyret om The Pig-hotellene begynte med hotellet The Pig in the wall i havnebyen Southampton. Deretter åpnet The Pig in the forest en halv time unna. Så fulgte The Pig near Bath, The Pig on the beach og The pig at Combe, alle innen tre timers avstand fra London, med tog eller bil.

Alle hotellene er små (mellom 20 og 30 rom) og har restauranten som selve kjernen i de historiske bygningen du befinner deg i som gjest her. Prisene er ikke avskrekkende, og konseptet er gjennomført i den grad at det ligger bøker om grisehold på hvert enkelt rom. Alle hotellene har selvsagt griser, grønnsakshage, peiser og og dype sofaer. Stemningen er uformell og avslappet. Deilige frokoster. Vi har tre opphold bak oss på The Pig-hotellene. Dette er vår absolutte engelske favoritt.

www.thepighotel.com

Fra ca 1500 kroner per natt, inkludert frokost.

ANBEFALT:

The Wild Rabbit Inn

Dette regnes som en av de stiligste pubrestaurantene i England. Rommene (12 i tallet) er fine, frokosten luksuriøs, maten knallgod. Stille og rolig da vi besøkte stedet, deilig atmosfære, men det skjer ikke mye. Heller ikke i den sjarmerende landsbyen Kingsham hvor The Wild Rabbit Inn. Som på de fleste andre landsens hoteller av en viss standard er det gumistøvler og sykler til låns. Det er Lady Carole Bramford som startet The Wild Rabbit Inn. Dette er også damen bak Daylesford Organic, butikk, restaurant og spa (prins Charles favorittbutikk.)

www.thewildrabbit.co.uk

The Village Pub

En folkelig pub i nærheten av Circencester. Fyr på peisen, lun stemning og verdens beste burger. Regnes som en av Englands beste tradisjonsrike puber når det kommer til mat. Noen få rom i annen etasje.

www.thevillagepub.co.uk

The Hinds Head

Denne puben ligger i Bray, og har en lang historie. Nå er den mer populær enn noen gang. Det skyldes blant annet at stjernekokken Heston Blumenthal har tatt over ansvaret for utviklingen på kjøkken. Det serveres tradisjonelle engelske retter. Ingen overnatting.

www.hindsheadbray.com

Talbot Inn

Dette stedet har vi ikke testet, men hørt mye skryt både om rommene og maten.

www.talbotinn.com

VALUTA FOR PENGENE:

The Swan

Vi elsket å være på The Swan i Wedmore. Søndagslunsj på langbord i hagen. Fint rom med frokost til under 100 pund. Fin rusletur i landsbyen.

www.theswanwemore.com 

The Olde Bell

Folkelig i den bittelille landsbyen Hurley utenfor London, kort vei fra Heatrow. Gå tur langs Themsen. God mat i restauranten. Knirkete og gammelt (og litt slitt). Finest rom i hovedhuset og huset ved siden av (på samme side av veien).

www.theoldbell.co.uk

The Swan Inn

Herberge med fascinerende historie, som inkluderer alle fakta og sladder om de sagnomsuste Mitford-søstrene. God mat og mulighet for overnatting i ganske nyoppussede rom. Svært stille og fredelig.

www.theswanswinbrook.co.uk

HIP LUKSUS:

Babington House

Denne herregården tilhører den private klubben Soho House, men rommene leies ut til ikke-medlemmer ved kapasitet. Et nydelig, dyrt og uformelt sted. Særlig er bassengene og rommene luksuriøse. Avslappet service, kanskje litt vel slapp. Soho House har nylig åpnet et nytt hotell, Soho Farmhouse. Enda finere, enda dyrere ...

www.babingtonhouse.co.uk

www.sohofarmhouse.com

At The Chapel

Som navnet forteller, her var det tidligere en kirke. Veldig fine rom, kul restaurant. God service, god mat.

HISTORISK:

I landsbyen Stow-on-the-Wold, hvor det sies at Tolkien har hentet inspirasjon til Hobbiten, ligger Englands eldste Inn, The Porch House fra år 947.

www.porch-house.co.uk

OPPLEVELSER:

Du kan shoppe i outleten Bircester Village, besøke kulissene til Downton Abbey i Highclere Castle, plukke med noen godbiter fra Daylesford Organic, eller dra på fabrikkutsalget til Mulberry. For å nevne noe ...

PS: En lengre reportasje om disse langhelgene har tidligere stått på trykk i NAF-magasinet Motor. Denne saken ble laget i 2016.