AVLYST: Den 90. utgaven av bilutstillingen i Genève er nå avlyst, tre dager før den offisielle åpningen. Foto: Salvatore di Nolfi/NTB-AP
AVLYST: Den 90. utgaven av bilutstillingen i Genève er nå avlyst, tre dager før den offisielle åpningen. Foto: Salvatore di Nolfi/NTB-AP

Sveitsiske myndigheter frykter Corona-viruset:

Avlyser bilutstillingen i Genève

I de store utstillingshallene i Genève står tusenvis av blankpussede biler klare til årets høydepunkt for bilbransjen. Nå er alt avlyst.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: På grunn av Corona-viruset avlyser sveitsiske myndigheter umiddelbart alle arrangementer der 1000 eller flere mennesker møtes. Foreløpig fram til 15. mars.

Tirsdag fikk representanter for Hyundai i Norge pålegg fra øverste hold i Korea om å holde seg hjemme fra den 90. utgaven av bilutstillingen, der blant annet «Årets Bil i Europa» kåres.

Et drøyt døgn senere fikk de norske representantene fra Toyota og Mazda likelydende beskjed. 

De øvrige norske importørene Motor var i kontakt med, hadde inntil dagens offisielle kansellering ikke hørt annet enn at reisen til Sveits skulle gå som planlagt.

Men utviklingen ellers i Europa ga klare indikasjoner på at det begynte å spøke for en stor folkemønstring som dette. 

Sjefen for bilutstillingen, Maurice Turrettini, er selvsagt en trist mann i dag.

– Vi beklager situasjonen, men helsen til alle som deltar på vår utstilling har høyeste prioritet. Dette er tilfelle av force majeure og et enormt tap for produsentene som har investert så mye i denne utstillingen. Men vi er overbevist om at alle forstår denne beslutningen, sier han.

Turrettini opplyser også at alle som har bestilt billetter til arrangementet, vil få utgiftene refundert.

Utstillingen skulle etter planen åpne mandag, med innledende dager forbeholdt blant annet pressen – og deretter for publikum fra 5. til 15. mars. I fjor besøkte mer enn 600.000 mennesker arrangementet. Omtrent samme antall var forventet i år.