TAR OVER: – Vi gleder oss til lanseringen av helelektriske XC40, og til å introdusere den på det norske markedet. Det er en meget etterlengtet modell for våre kunder, våre forhandlere og oss i Volvo Car Norway, sier den nye Volvo-sjefen Rita Kristin Broch.

Hun blir ny Volvo Norge-sjef:

Går fra is til glis

Diplom-Is-sjefen Rita Kristin Broch (53) er ansatt som ny administrerende direktør for Volvo Car Norway AS.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Broch etterfølger Øystein Herland som leder for Volvo Car Norway AS. Volvo har 48 forhandlere i Norge og omsatte i 2018 for 5,7 milliarder kroner.

Broch begynner som leder for norsk Volvo-handel før nyttår.

– Bilmarkedet er preget av både endringer i forbrukerpreferanser og store teknologiske omveltninger, noe som setter bransjen i forkant av den globale utviklingen. Samtidig er Volvo en sterk merkevare som har forberedt seg godt på endringene bilindustrien skal gjennom fremover, sier Broch i en pressemelding.

Hun tar over Øystein Herland som har vært en meget sentral figur i norsk bilbransje, blant annet med en nøkkelrolle i utarbeidelsen av dagens bilavgiftssystem.

Les også: Vi har prøvekjørt plug-in-modellen av XC40

Endringserfaring

Broch har vært toppleder i Raise Gruppen (tidligere Nikita Gruppen AS) og helsekostkjeden Sunkost AS.

Hun har også vært administrerende direktør i TUI Nordic Specialist Holidays Group og hatt ulike stillinger innen markedsføring, salg og produktutvikling i Orkla.

Broch er utdannet siviløkonom ved Handelshøyskolen BI.

– Bilbransjen står foran store endringer og det vil være behov for å se på bransjen med nye øyne fremover. I tillegg til sine spennende perspektiver, tar Rita med seg bred erfaring fra store selskaper innen varehandel og industri og har arbeidet med flere typer bransjer og markeder som har gjennomgått endring, sier Michel De Coninck, leder for Volvo Cars’ avdeling for Vest-Europa.

Volvo lanserer el-utgaven av XC40, selskapets første helelektriske modell, i neste uke.