MINI-SUV: Den nye SUV’en til VW blir drøye fire meter lang, og kommer neppe med firehjulsdrift.
MINI-SUV: Den nye SUV’en til VW blir drøye fire meter lang, og kommer neppe med firehjulsdrift.

Ny VW i det heteste markedet:

Volkswagen lanserer sentrum-SUV

SUV-klassen blir større og større, men bilene mindre og mindre. Volkswagens drøye fire meter lange nykommer er først og fremst for trange bygater.

Publisert Sist oppdatert

Bare kort tid etter at VW lanserte sin nye Touareg, en SUV av det aller største slaget, lekker de litt opplysninger om T-Cross. Det er en modell helt i andre enden av skalaen, som dukket opp i konseptform allerede for seks år siden. Nå er den omsider lanseringsmoden, og skal etter planen presenteres i høst.

T-Cross er cirka seks centimeter lenger enn VW Polo og snaue 15 centimeter kortere enn Golf og den litt større SUV’en, T-Roc.

Les også: Nytt SUV-flaggskip med all tenkelig teknologi

Modellen må naturligvis framstå som en selvstendig liten SUV i dagens marked, ikke en forhøyet Polo med litt plasteffekter her og der, slik tidligere Polo Cross var. Utseendet blir selvsagt langt mer offroad-preget enn en Polo, selv om VW selv uttrykker at bilen primært er skapt for urbane strøk.

Baksetene blir skyvbare, en praktisk detalj som gir vesentlig bedre bagasjeplass – samtidig som de ikke altfor langbeinte kan få plass i baksetet. Kort sagt, større fleksibilitet for barnefamilier. VW sier også at bilen vil få elektroniske assistansesystemer som tidligere har vært forbehold langt større biler.

Les også: Her er Volkswagens selvkjørende fremtid

Bilen baseres på den såkalte MQB-plattformen, som gir muligheter for firehjulstrekk. Men etterspørselen etter dette på det europeiske markedet reduseres proporsjonalt med bilenes størrelse. Også her i nord er markedet svært begrenset. Så T-cross forblir nok tohjulsdrevet. Men i likhet med alle øvrige modeller i VW-porteføljen, så ligger det naturligvis batteripakker og venter på de norske avgiftsreduksjonene.

Med T-Cross på plass, har VW SUV’er på plass i alle segmenter: Store Touareg, Tiguan Allspace (7-seter), Tiguan og T-Roc.

Les også: Dette er bilene som kommer