ELEKTRISK:Vanda Electrics Dendrobium er en toseters, elektrisk sportsbil med mer enn 1000 hester under panseret. Foto: Vanda Electrics
ELEKTRISK:Vanda Electrics Dendrobium er en toseters, elektrisk sportsbil med mer enn 1000 hester under panseret. Foto: Vanda Electrics

Fra konseptene

Er dette de råeste sportsbilene i 2017?

Samme hvor dyr, samme hvor upraktisk – det finnes tydeligvis kunder for alt som kan bygges på fire hjul for tiden. Vi har plukket ut fire av de råeste bilene som skal ut på veien i år. En av dem får du kanskje se i Norge.

Publisert

Superbil fra Singapore?

En superbil fra Singapore? Ja, det er faktisk mulig. På Genève-utstillingen for noen uker siden, viste Vanda Electrics fram Dendrobium – en toseters, elektrisk sportsbil med mer enn 1000 hester under panseret. Den skal ta deg fra 0-100 km/t på 2,7 sekunder og ha en toppfart på 321 km/t. Dendrobium er nok et bevis på at nye aktører, som tidligere har jobbet i helt andre sektorer, nå kaster seg inn i bilproduksjon.

Kinesisk hybrid

Det kinesiske R&D selskapet Techrules mener alvor når de sier at de skal sette denne bilen i produksjon. Navnet er REN og det er verdens første hybridbil med batteriteknologi og en turbin som lader batteriet når det er tomt for strøm. Designen er utviklet av de berømte italienske designerne Giorgetto og Fabrizio Giugiaro. Bilen yter over 1.300 hestekrefter og skal gi en rekkevidde på 1.170 kilometer på 80 liter bensin.

Bare ett eksemplar

Designer Felix Eaton elsker biler fra 30-tallet. Han ønsket å kjøpe en, men fant fort ut at det ikke var mulig til en overkommelig pris. Dermed bestemte han seg for å designe å bygge en helt egen bil. Resultatet ble Eadon Green Black Cullin, med stilen umiskjennelig ekstravagant 30-talles og motoren en V12. Bilen er bygget av håndverkere i Coventry, England og finnes bare i ett eksemplar.

Aston Martin Valkyrie

I samarbeid med Red Bull Racing, har Aston Martin utviklet Valkyrie, som fabrikken kaller en hyperbil. Det betyr rett og slett at den har gener fra Formel 1 og vil bli noe av det råeste som går på veien. Det skal bygges bare 150 Valkyrie i gateversjon, pluss 25 for racing. Prisen er på rundt 2 millioner pund, eller rundt 22 millioner norske kroner. Et ryktes at en nordmann står på kundelisten.