KJØPER OPEL: Konsersjef Bjørn Maarud i Bertel O. Steen kjøper Opel Norge, som i 2017 solgte nær 5000 biler og hadde en omsetning på 1,1 milliarder kroner. Foto: Jarle Nyttingnes/BOS

Kjøper alle Opel Norge-aksjene:

Bertel O. Steen overtar Opel Norge

Opel er tilbake der de startet i Norge: Hos Bertel O. Steen.

Publisert Sist oppdatert

Bertel O. Steen AS har inngått en avtale om å kjøpe alle aksjene i Opel Norge AS, og overtar dermed retten til å importere og selge Opel person- og varebiler i Norge.

For dagens Opel-eiere vil handelen ikke ha noen praktisk betydning.

Hva det vil si for Opel-merkets posisjon i Norge, gjenstår å se.

– Vi er glade for å overta Opel i Norge. Det er et tradisjonsrikt merke med meget god kvalitet på bilene sine. Vi ser et stort potensial for å styrke posisjonen til Opel i Norge i tiden som kommer, sier Bjørn Maarud, konsernsjef i Bertel O. Steen, i en pressemelding.

Kjøpesummen er ikke kjent.

Les også: Hva lønner seg – batteri, hybrid eller plug-in?

Den franske bilgiganten Groupe PSA kjøpte Opel fra General Motors i 2017, etter at det tyske bilmerket hadde vært i amerikansk eie fra 1929.

Opel/Vauxhall-divisjonen leverte et overskudd for PSA-konsernet på 502 millioner euro (ca. 4,79 milliarder kroner) i første halvår, etter mange år med tap.

PSA har også Peugeot, Citroën, DS og Vauxhall i porteføljen. De tre førstnevnte er også på produktlisten til Bertel O. Steen, som ikke er helt uten erfaringer med Opel-merket.

– Det er en avtale med et historisk sus over seg: Da automobilen gjorde sitt første inntog i Norge hadde Bertel O. Steen Opel fram til 1918. Nå gjenforenes vi 100 år senere. Vi gleder oss veldig til å få Opel tilbake blant bilmerkene, sier Maarud.

Les også testen: Denne Opelen er en fryd for øret

– Valget av Bertel O. Steen til å ivareta ansvaret for Opel i det norske markedet er en anerkjennelse av konsernets sterke resultater. Det er også et uttrykk for at vi har tiltro til at Bertel O. Steen har den kompetanse som skal til for å øke Opels markedsandel i Norge. Bertel O. Steen har en lang fartstid som både importør og detaljist og vi er trygge på at vi sammen vil kunne styrke Opels posisjon i markedet, sier Xavier Duchemin, leder for salg, servicemarked og markedsføring i Opel/Vauxhall, i en pressemelding.

Avtalen om overtagelsen er signert, og innebærer at Bertel O. Steen AS overtar hele Opel Norge AS med alle ansatte. Overtagelsen, som må godkjennes av norske konkurransemyndigheter, forventes å skje i løpet av andre halvår 2018.

Les også: Her er bilene som kommer de neste månedene