TRENDENE: Folk flest leaser en SUV eller en elbil i kompaktklassen, aller helst en Nissan Leaf, skal vi grovtolke de nyeste tallene fra OFV. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen
TRENDENE: Folk flest leaser en SUV eller en elbil i kompaktklassen, aller helst en Nissan Leaf, skal vi grovtolke de nyeste tallene fra OFV. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen

Nye tall for nybilsalget:

Sterkeste august-tall noensinne

Bilsalget etter årets åtte første måneder ligger stadig bak fjoråret, men august-tallene er de sterkeste Opplysningsrådet for Veitrafikken noengang har registrert. Vinneren: Nissan Leaf.

Publisert Sist oppdatert

Det ble gjort 14.524 nybilregistreringer i august, opp 8,3 prosent fra samme måned i 2017. Hittil er det samlede registreringstallet 1,9 prosent bak 2017-tallene.

I hele år har svingningene vært store fra måned til måned, og august er altså ikke noe unntak.

Samtidig bekrefter august-tallene mange av de lange trendene:

  • Elbil-andelen fortsetter å vokse. Nå er markedsandelen 28,6 prosent, opp nesten åtte prosentpoeng fra august 2017. Veksten i elbilsalget er på 49,4 prosent til 4158 nye registreringer i august.

  • Bruktimporten stiger kraftig, opp hele 9,0 prosent fra i fjor, mens bruktbilomsetningen fortsetter å stige stabilt, opp 2,2 prosent i antall eierskifter.

  • SUV’ene er det største segmentet, med en andel på 36,1 prosent, foran kompaktklasse-biler (Golf-klassen) som har en andel på 34,4.

  • Leasing-andelen holder seg stadig høy, og bykser opp til en andel av nybilsalget på hele 56,0 prosent, opp 3,7 prosentpoeng målt mot august 2017.

  • Dieselfallet fortsetter, ned fra 22,4 prosent i august 2017 til 21,0 prosent nå.

August-tallene forteller forøvrig at Nissan Leaf holder stillingen som nordmenns favoritt akkurat nå.

VW Golf er nummer to på modell-oversikten, med en andel på 6,9 prosent av nybilene (1004 biler). Ca. 85 prosent av disse var elektrifiserte modeller.

Blant de bensin- og dieseldrevne bilene hadde Skoda Octavia og VW T-Roc høye tall, på henholdsvis 4. og 6. plass på salgslista.

– Produksjonsplanen vår for 2018 hadde mye Octavia i sommermånedene, og det førte til en utleverings- og registreringstopp i  august. Nå styrer vi mot et Octavia-salg på 3500 biler i 2018, sier Morten Moum, kommunikasjonssjef for Skoda i Norge.

Hybrider og plug-in-hybrider hadde en relativt svak måned, ned henholdsvis 17,2 og 25,2 prosent fra august 2017.