DEN GANG DA: Carlos Ghosn bak mikrofoner under World Economic Forum i Davos i 2013. Nå er han bak lås og slå i Tokyo. Foto: World Economic Forum
DEN GANG DA: Carlos Ghosn bak mikrofoner under World Economic Forum i Davos i 2013. Nå er han bak lås og slå i Tokyo. Foto: World Economic Forum

Flere tiltalepunkter mot Carlos Ghosn:

Utvider tiltalen mot biltopp

Påtalemyndigheten i Japan har utvidet tiltalen mot Nissans tidligere styreleder Carlos Ghosn, som fra før er bedrageritiltalt.

Publisert Sist oppdatert

De nyeste anklagene mot Ghosn dreier seg om økonomisk kriminalitet, opplyser en domstol i Tokyo fredag.

Ghosn beskyldes for ytterligere feilrapportering og grov økonomisk utroskap.

64-åringen er fra før bedrageritiltalt og anklaget for å ha unnlatt å oppgi en stor del av sin inntekt til skattemyndighetene for å slippe skatt. I tillegg er han anklaget for å ha overført privat gjeld til sin tidligere arbeidsgiver.

Les også: Advarer mot kollaps i elbilsalget

De to nye tiltalepunktene kommer på dagen varetektsfengslingen hans, som har blitt forlenget to ganger, var ment å løpe ut.

Han ble fengslet 19. november i fjor. Påtalemyndigheten mener det er fare for at den brasilianskfødte franskmannen kan forsøke å rømme landet.

Ghosn har kalt anklagene for urettferdige.

– Jeg har handlet ærlig, lovlig og med kjennskapen og godkjennelsen fra lederne i selskapet, sa han til retten i Tokyo denne uka.

Les også: Elbiler er ikke lengre et storbyfenomen

Avskjediget

Også selskapet Nissan og Ghosns høyre hånd Greg Kelly er tiltalt. De er tiltalt for å ha underrapportert Ghosns lønn, som i femårsperioden 2010 til 2015 skal ha vært til sammen 375 millioner kroner høyere enn det som ble oppgitt til skattemyndighetene.

Ghosn har i årevis vært en toppfigur i den internasjonale bilindustrien som leder for alliansen mellom Renault, Nissan og Mitsubishi.

Både Nissan og Mitsubishi avskjediget ham etter at han ble arrestert, mens Renault besluttet å beholde ham som styreleder.

(©NTB)