NY GLA: Den lille SUV’en er høyere og kortere i åttende generasjon. Foto: Daimler
NY GLA: Den lille SUV’en er høyere og kortere i åttende generasjon. Foto: Daimler

Presenterer ny GLA på nett:

Mercedes med unik lansering – hos deg

Førstkommende onsdag lanserer Mercedes sin nyeste bil, en kraftig oppdatert GLA. Lanseringen skjer hos deg – på din PC eller mobil.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Nylanseringer skjer tradisjonelt på de store bilutstillingene, men nå velger Daimler en ny kurs med neste Mercedes-modell.

Det er aller første gang Mercedes presenterer en ny modell på denne måten.

Klikk deg inn på denne lenken hvis du vil følge lanseringen direkte kl. 14 på onsdag. Sendingen blir senere tilgjengelig på deres nettsider.

Mercedes har sluppet noen bilder av en kamuflert versjon av bilen (over), den minste av Mercedes-SUV’ene, som nå kommer i sin åttende generasjon.

Noen stikkord om oppdateringene:

Bilen er 10 cm høyere enn dagens GLA, med høyere seteposisjon og bedre takhøyde i forsetene. Det er ørlite mer plass til beina bak, selv om denne utgaven er halvannen cm kortere enn den forrige.

Når det gjelder selve lanseringen er det den svenske Mercedes-sjefen Ola Källenius og Daimlers designsjef Gordon Wagener som kåserer. 

MERCEDES-SJEFER: Ola Källenius og Gordon Wagener (t.h.).
MERCEDES-SJEFER: Ola Källenius og Gordon Wagener (t.h.).

Skjønt presentasjonen skal få en moderne form, utover at internett er selve arenaen.

Mercedes annonserer at bruk av AR vil spille en vesentlig rolle i presentasjonen.

AR står for «augmented reality», som på godt norsk betyr utvidet virkelighet. I AR legges et lag med digitalt tilleggsinnhold oppå et bilde, gjerne levert direkte fra et kamera.

Annonseblokk (Motor.no_blokk_1)