TØFF: Mercedes GLB – en kompakt SUV med mulighet for firehjulsdrift og sju seter – kommer på norske veier allerede i mars.
TØFF: Mercedes GLB – en kompakt SUV med mulighet for firehjulsdrift og sju seter – kommer på norske veier allerede i mars.

Prisene er klare på Mercedes GLB:

Fossil favoritt for familien

Den kompakte SUV-en til Mercedes ble en av fjorårets favorittbiler her i Motor. Nå er prisene klare – både med firehjulsdrift og sju seter.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Mercedes GLB er en kompakt SUV som kan leverer allerede i mars.

Prisen starter på 486.000 kroner (eks. frakt/levering) for versjonen med tohjulsdrift, fem seter, bensinmotor på 163 hester og sjutrinns automat.

Sju seter koster 10.000 kroner ekstra på alle modellene.

Rimeligste versjon med 4Matic – altså firehjulsdrift – har diesel på 150 hester og åttetrinns automat. Den koster 546.000.

Ønsker du bensin og 4Matic må du opp på versjonen med 224 hester til 619.000.

Eller enda råere: AMG med 306 hester til 775.000.

Også diesel

Du får den også i ytterligere to dieselversjoner. Med 150 hester og tohjulsdrift til 510.000 og med 190 hester og firehjulsdrift til 572.000.

Det var sistnevnte versjon Motor brukte mest tid på under prøvekjøringen på Malaga i fjor vinter. Og vi ble som nevnt begeistret over bilens kombinasjon av praktiske egenskaper, kjørefølelse og robuste design.

Vi fikk også anledning til å teste bilen under krevende off road-kjøring – og skrev følgende: Har du store terrengutfordringer, så vil motet ditt uansett svikte før bilen.