SPENNING: Det er ikke mye offentligheten har fått sett av nye Mazda 3, men ryktene forteller at den likner svært på konseptbilen «Kai».
SPENNING: Det er ikke mye offentligheten har fått sett av nye Mazda 3, men ryktene forteller at den likner svært på konseptbilen «Kai».

Ny Mazda 3 vises om noen uker:

Lekrest i Golf-klassen?

Mazda har foreløpig ikke så mye å vise fram av spennende drivlinjer. Designlinjer derimot. I slutten av måneden kommer nye Mazda 3.

Publisert Sist oppdatert

Mazda er flinke til å ende opp med å produsere biler som ligger ganske tett opptil de mer eller mindre fantasifulle konseptene som er blitt lansert noen år i forveien.

Mazdas designere har klart å gi sine modeller en solid identitet av sport og eleganse, og mange mener at japanerne lager noen av de lekreste folkebilene på markedet.

Smugtittere kan fortelle at den nye 3-modellen likner veldig på konseptet «Kai», som ble vist på bilutstillingen i Tokyo i 2017. Designsjefen i Mazda, Kevin Rice, underbygger dette overfor Auto Express.

Dunkle detaljer

– Vi lager ikke konseptbiler for konseptets skyld. Så helt fra starten har vi bygget inn teknikk og tatt høyde for at dette er en bil som skal produseres, sier han

Inntil videre er det bare noen dunkle detaljer fra 3-modellen som har nådd offentligheten, men mye tyder på at vi kan ønske enda en lekker Mazda velkommen som 2019-modell. Første offisielle visning blir på LA Motor Show 30. november.

Mazda 3 skal bygges på en helt ny plattform, og bensinteknologien i de såkalte Skyactiv-motorene – som ble lansert i 2011 – er ytterligere forfinet.

Les også: «Vi må slutte å demonisere all dieselteknologi»

Holder på diesel

Mazda er for øvrig en av ganske få bilprodusenter som har uttalt at dieselmotorene har en framtid.

Fra samme hold sies det også at bilen får høyere materialkvalitet og bedre prestasjoner.

Konkurrentene er naturligvis Golf og co., blant annet representert ved to splitter nye varianter av Ford Focus og Kia Ceed.

I 2019 kommer også en ny modell av klasselederen selv.

Les også: Disse Golf-klasse-bilene er som kattunger