KJAPPFOT: Den svarte bilen, Bugatti Chiron La Voiture Noire, er laget i ett eneste eksemplar. Foto: Peter Raaum
KJAPPFOT: Den svarte bilen, Bugatti Chiron La Voiture Noire, er laget i ett eneste eksemplar. Foto: Peter Raaum

Bugatti har laget ett eneste eksemplar:

Dette er verdens dyreste bil

Slik ser den ut: Verdens dyreste nybil. Bugatti Chiron «La Voiture Noire» er laget i ett eneste eksemplar. Prisen er litt i overkant av 163 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Bilen er basert på en legendarisk modell fra 1930-tallet, Type 57 SC Atlantic, som bare ble bygget fire eksemplarer – hvorav tre fortsatt finnes. Den fjerde forsvant under mystiske omstendigheter da den ble fraktet unna nazistene i Frankrike i 1940.

De tre som er igjen sies å ha en verdi på over 400 millioner.

Per stykk…

Da er det tross alt billigere med noe nytt, selv om denne enestående bilen er dyrere enn alle andre. Så skal det sies at du får mye bil, om du kanskje ikke får mye for pengene.

IKKE HELT GRØNN: Ja, den har seks eksosrør.
IKKE HELT GRØNN: Ja, den har seks eksosrør.

 

«La Voiture Noire» (som betyr «den svarte bilen») har en 16-sylindret motor, med 1500 hestekrefter.

Mens alle andre bilprodusenter på Genève-utstillingen gjør hva de kan for å tilby elektrifiserte biler, går Bugatti den andre veien. «La Voiture Noire» bruker drøyt 2,2 liter på mila.

Bugatti er tilbakeholdne med spesifikasjonene på bilen, men den har likhetstrekk med en annen spesialmodell på utstillingen, Chiron Sport «110 ans» (110 år, som spiller på at Bugatti-merket er 110 år gammelt) . Denne er bygget i 20 eksemplarer, som alle forlengst er solgt for 29 millioner kroner stykket. Den gjør 0-100 km/t på 2,4 sekunder og 0-200 på 6,1 sekunder – og går fra 0 til 400 km/t på 32,6 sekunder… Toppfarten er 420 km/t.

RASK: Chiron Sport «110 ans» bruker 2,4 sekunder på å nå 100 km/t.
RASK: Chiron Sport «110 ans» bruker 2,4 sekunder på å nå 100 km/t.

Det er altså ikke bekreftet at «La Voiture Noire» har samme prestasjoner, men det er grunn til å tro at tallene er omtrent de samme.

Bugatti har ikke opplyst hvem kjøperen er, men CNBC siterer bransjekilder på at det er  Ferdinand Piech, tidligere styreleder i Volkswagen, som har bladd opp.

Bugatti eies av Volkswagen, og er et av 12 merker i VAG-konsernet.

Les også: Denne bilen er årets beste bilkjøp!