KONA: Hyundai Kona vises på Frankfurt-utstillingen i september. Den bygger på konseptbilen Intrado, som Hyundai bygget i 2015. Foto: Produsenten
KONA: Hyundai Kona vises på Frankfurt-utstillingen i september. Den bygger på konseptbilen Intrado, som Hyundai bygget i 2015. Foto: Produsenten

Navnet er Kona

Hyundai med ny kompakt-SUV til høsten

På høstens bilutstilling i Frankfurt viser Hyundai en ny, kompakt SUV som kommer til å bli svært godt tatt imot av norske bilkjøpere. Kona, som bilen kommer til å heter, treffer nemlig midt i det kraftig voksende SUV-segmentet her hjemme.

Publisert Sist oppdatert

Navnet Kona er hentet fra et distrikt på Hawaii. Meningen er trolig at folk skal forbinde bilen med den unike livsstilen på øya.

Bilen blir den tredje og minste SUV-en til Hyundai i Norge, etter Santa Fe og Tucson.

Bilen kommer i butikkene her hjemme etter bilutstillingen i Frankfurt i september og vil trolig kunne kjøpes både med to- og firehjulstrekk.

Flere av konkurrentene i denne klassen mangler firehjulstrekk, så dette kan bli en av Konas fortrinn.

Les også: Bilfabrikkenes hemmelige rust-liste

Foreløpig har Hyundai bare avslørt en liten detalj av fronten på Kona på bilder.

I 2015 viste imidlertid Hyundai konseptbilen Intrado, som er i samme klasse og med mye av det samme progressive utseendet som Kona kommer til å få.

Les også: Bilene som skal friste norske kjøpere i 2017 - video

Foreløpig vet vi ikke noe om prisen, men en typisk startpris for en SUV i B-segmentet med tohjulstrekk er fra 250.000 til 275.000 kroner – selvfølgelig avhengig av hvilke motoralternativer som finnes.

I Kona vil vi trolig se to nye bensinmotorer på henholdsvis 120 og 140 hester, sistnevnte med en ny sjutrinns automatgirkasse. Disse drivlinjene er allerede tilgjengelig i Hyundais nye i30, som kom til Norge for noen uker siden.