CORONA-FRYKT: Foreløpig går bilutstillingen i Genève etter planen, men de norske Hyundai-representantene får ikke reise til Sveits. Foto: Peter Raaum

Bilprodusenter strammer inn praksisen etter Corona-utbruddet:

Gir norske ansatte reiseforbud etter virus-frykt

Representanter for Hyundai i Norge må holde seg hjemme under den store årlige bilutstillingen i Genève, som åpner mandag. Samme beskjed er gitt de japanse produsentene Toyota og Mazda.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Corona-viruset har nådd Europa. Det får konsekvenser også for bilbransjen. 

Bilutstillingen i Genève åpner mandag 2. mars. Hyundai er en av de større utstillerne, med verdenspremiere på de nye utgavene av modellene i20 og i30, samt en storstilt presentasjon av konsernets framtidsplaner.

Men de norske representantene får ikke ta turen fra Norge til den sveitsiske byen.

Fredag kom samme beskjed fra Toyota og Mazda, to produsenter som har to av utstillingens viktigste nyheter – en ny SUV i B-segmentet fra Toyota, og Mazdas første elbil, MX-30.

Alle de tre produsentene vil ha representanter fra sine europeiske hovedkontorer tilstede på utstillingen.

Hyundai i Norge har sendt ut en melding om at de ikke vil være tilstede på bilutstillingen, som følge av nye retningslinjer fra Hyundai Motor Company, gjeldende reiser i EU/EØS-området etter den siste tidens smittespredning av Coronaviruset i Europa. 

Hyundai har også sendt ut en offisiell uttalelse om saken:

«Helse og sikkerhet for de ansatte er av største betydning for Hyundai Motor Company. Vi gjør alle mulige tiltak for å forhindre infeksjon av Coronavirus og følger aktivt myndighetenes instruksjoner. Selskapets forebyggingsarbeid inkluderer daglige undersøkelser på alle anlegg og helsesjekk av alle ansatte i Korea og Kina.

Foreløpig er det bare Hyundai som har fått disse retningslinjene.
Flere av de øvrige norske importørene som er påmeldt til Genève-utstillingen, opplyser til Motor at de er i daglig kontakt med hovedkontoret, men at det foreløpig ikke er noen endring i planene.

Også de norske representantene fra Kia – som er en del av Hyundai – melder til Motor at de reiser til Geneve som planlagt.