BLE BARE TO ÅR: Hyundai Santa Fe, dagens modell – som kom i 2018. Foto: Hyundai

Hyundai Santa Fe blir ladbar:

Nå kan denne bli interessant i Norge

Dagens Hyundai Santa Fe kom for bare to år siden, men nå viser Hyundai de første antydninger av en ny – og elektrisk – modell.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Hyundai lanserer en ny ladbar Santa Fe i løpet av 2020.

Dessverre er det ikke stort vi kan gjette om utseendet utfra bildet, men Hyundai beskriver forteller at lyktene skal ha fått helt ny design, selvsagt med det produsenten selv beskriver som en stilfull LED-signatur.

Hyundai har villet gi nye Santa Fe det de kaller en en kraftfull karakter, hvorav den brede grillen, med et geometrisk grillmønster for å legge til en dybdeeffekt.

De nye LED-kjørelysene har en T-form, og har til hensikt å gi Santa Fe en robust fremtoning som skal være lett gjenkjennelig selv på avstand.

Les også: Kia kom Hyundai i forkjøpet - her er ladbare Sorento 

Annonseblokk (Motor.no_blokk_1)

Ny plattform

Noen tekniske data får vi ikke oppgitt, men:

Det aller viktigste for det norske markedet er selvsagt at bilen nå kommer som ladbar hybrid.

Det betyr at den romslige modellen har potensial for å bli attraktiv for norske kunder, om prisen blir riktig. Dagens modell har ikke akkurat vært noen storselger og blir nok ansett som for dyr av de fleste.

Ny plattform

Nye Santa Fe er den første Hyundai-modellen i Europa, og den første Hyundai-SUV-en overhodet, som er basert på selskapets helt nye tredje generasjons plattform.

Denne plattformen skal gjøre at bilen får betydelige forbedringer i ytelser, kjøreopplevelse og sikkerhet, i tillegg til muligheten for elektrifiserte drivlinjer.

Nye Santa Fe kommer til Europa i løpet av høsten 2020, og mer informasjon blir tilgjengelig i løpet av de neste ukene.