SATSER NORSK: – Vi er kjempestolt av at norske Snøhetta blir en viktig del av utviklingen av dette enorme og unike området som spiller en helt sentral rolle i Fords tunge satsting på morgendagens mobilitet, sier Ford Norge-sjef Per Gunnar Berg.

Prestisjeoppdrag for norsk arkitektkontor:

Snøhetta skal tegne Fords nye hovedkvarter

Det norske arkitektfirmaet Snøhetta har fått oppdraget med å løfte et av bilindustriens virkelige ikoner over i en ny tidsalder.

Publisert Sist oppdatert

Snøhetta skal designe Fords nye hovedkvarter og forskningspark i Dearborn i Michigan, skriver Ford i en pressemelding.

Den mer enn 100 år gamle Rogue-fabrikken var bygningen hvor bilen ble brakt til verden.  Nå har Ford ambisjon om at «Corktown» skal bli stedet hvor Ford Motor Company utvikler fremtidens mobilitetsløsninger.

– Det Rouge-fabrikken har betydd for industrialderen kan Corktown bli for informasjonsalderen. Dette blir et område hvor vi sammen med våre partnere skal utvikle og teste tjenester og løsninger for fremtidens mobilitet, sier toppsjefen i Ford Motor Company, Jim Hackett.

Også et enormt campus-område i bydelen Corktown i Detroit, med ikoniske Michigan Central Station, skal det norske arkitektfirmaet lede utviklingen av.

Les også: Oslos gigantutbygging kan bli 37 milliarder dyrere enn antatt

Hele Corktown-området skal bli et 111 000 kvadratmeters stort campus-område hvor Ford tester ut morgendagens mobilitetsløsninger – alt fra infrastruktur som veier, parkering og kollektivtransport til selvkjørende og elektriske biler.

– Vi er selvsagt kjempestolt av at norske Snøhetta blir en viktig del av utviklingen av dette enorme og unike området som spiller en helt sentral rolle i Fords tunge satsting på morgendagens mobilitet. Med den viktige historien Ford har ved å være med å utvikle området, har vi stor tro på at historie nok engang blir skapt i Detroit-området, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Les også: Ford satser stort på selvkjørende biler

Snøhetta har hatt et internasjonalt navn siden kontoret fikk oppdraget med biblioteket i Alexandria i Egypt for 25 år siden.

For det norske publikummet er det kanskje aller mest kjent for operabygningen i Oslo, som ligger noen få steinkast fra selskapets hovedkontor i Oslo.