ETTERLENGTET: BMW 3-serie Touring har mange fans i Norge og resten av verden. Nå er den her i en helt ny versjon. Foto: BMW
ETTERLENGTET: BMW 3-serie Touring har mange fans i Norge og resten av verden. Nå er den her i en helt ny versjon. Foto: BMW

Sjette generasjon 3-serie Touring:

BMWs første ladbare stasjonsvogn er på vei

Har du ikke tålmodighet eller sans for ledning, kan du få BMW 3-serie Touring allerede tidlig i høst. Men i 2020 lanseres BMWs første ladbare stasjonsvogn.

Publisert Sist oppdatert

Modellen får navnet 330e Touring. Den kommer med en elektrisk motor som integreres i en 8-trinns automatkasse, koblet til en firesylindret bensinmotor.

Samlet effekt fra de to motorene er normalt 252 hk, men funksjonen XtraBoost kan gi ytterligere 40 hk i inntil 10 sekunder. Da har du igjen 3,9 sekunder med 292 hk etter at du har gjort unna klassikeren 0-100 km/t.

Elektrisk rekkevidde er beregnet til 63 km, basert på en omregning fra gammel (NEDC) til ny (WLTP) målemetode.

Les også: Her er årets BMW-nyheter

HELDIGITALT: Instrumentpanelet og infotainmentskjermen i BMW 3 er blitt heldigitalt.
HELDIGITALT: Instrumentpanelet og infotainmentskjermen i BMW 3 er blitt heldigitalt.

32 år etter

Men før den tid, kommer Touring-modellen i tre varianter, alle med åttetrinns automat og firehjulsdrift:

320 diesel med 190 hk fra 515.300 kroner. 330 diesel (sekssylindret) med 265 hk fra 670.000. Og 330 bensin med 258 hk fra 596.500 kroner. Noe senere kommer også 340 med 374 hk.

Det er 32 år siden lanserte BMW sin første 3-serie som stasjonsvogn.

For mange ble dette symbolet på kombinasjonen av kjøreglede og praktiske egenskaper.

I Norge var 3-serien BMWs mest solgte modell i 2013, før den snertne elbilen i3 tok føringen på den interne salgsstatistikken.

1,7 millioner biler etter introduksjonen, inkludert 500.000 eksemplarer av generasjon fem, er en ny generasjon klar.

Les også: Er egentlig førerkort en menneskerett?

Mer av alt

Dimensjonene har økt i alle retninger og bagasjevolumet er nå på 500 liter. Automatisk åpning av bagasjeromsluken er forøvrig standard.

Flere nye fører- og sikkerhetssystemer er også integrert. Blant annet kan den adaptive cruise-kontrollen memorere de siste 50 meterne av en distanse, for så å benytte dette minnet til å betjene rattet automatisk når man rygger samme strekning senere.

Det digitale instrumentpanelet og det nye infotainmentsystemet har også fått nye funksjoner. Systemet kan blant annet bruke kameraene i bilens ulike førerassistansesystemer til videoopptak av bilens omgivelser. Opptaket kan startes når som helst, og har en varighet på 40 sekunder per klipp. Hvis et uhell inntreffer, lagres de foregående 20 og de neste 20 sekundene automatisk i en videofil i bilen.

3-serie Touring får sin verdenspremiere når BMW arrangerer sin egen bilmesse i slutten av denne måneden