POPULÆR: BMW X1 er konsernets mest populære SUV. Interessen øker nok ytterligere når den kommer som ladbar hybrid om rundt ni måneder. Foto: BMW

BMW oppgraderer X1:

Billig-SUV’en kommer som ladbar hybrid

BMW X1 har vokst til brukbar familiestørrelse i sin siste generasjon. I oppgradert utgave med elektrifisert teknologi og firehjulsdrift bør den tiltrekke enda flere.

Publisert Sist oppdatert

X1 er ikke den minste SUV-en til BMW – X2 er ulogisk nok mindre.

Men X1 er den rimeligste og den mestselgende så langt i 2019, med en 44. plass blant nyregistreringene.

Nyheten om at den nå kommer som ladbar hybrid vil garantert øke etterspørselen.

Modellen med navnet xDrive 25e kommer på markedet første kvartal i 2020, og får en turbobensinmotor på 125 hk./220 Nm. som driver framakselen, og en elmotor på 95 hk./ 165 Nm. som driver bakakselen.

Et liknende system er godt kjent fra den lille flerbruksbilen BMW 225xe. Bruttokapasiteten på høyspenningsbatteriet blir 9,7 kWh og den elektriske rekkevidden oppgis til over 50 km.

Les også: …og her er de andre BMW-nyhetene i år

Litt mindre kosmetikk

– BMW X1 var den mest solgte X-modellen til BMW på verdensbasis i 2018. Når modellen nå oppgraderes, er det etter den evigkloke oppskriften «dont´t change a winning concept», sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Norge.

Med andre ord:

Litt ny teknikk og litt mindre kosmetikk kjennetegner oppgraderingen av modellen som ble lansert i 2015.

Utvendig er det gjort små endringer, tilpasset de øvrige nye modellene i X-familien – som nå teller SUV-varianter fra 1 til 7. Sett forfra, registrerer man nye detaljer i grillen, støtfanger og lyssignatur. Bakfra er det støtfangerdesignet og lyssignaturen i de tilgjengelige LED-lyktene som utgjør endringene.

Les også: BMW skifter til forhjulstrekk

Mulig med større skjerm

Med oppgraderingen følger også et større utvalg av farger, felger og nye interiørdetaljer. Infotainment-systemet får også et løft med nye funksjoner og tilkoblingsløsninger, samt muligheten til å bestille større skjerm.

Reduserte utslippsverdier på BMWs nye motorer, gir også gjennomgående lavere engangsavgifter og følgelig også lavere grunnpriser enn forgjengeren.

Startprisen med 150 hk diesel og firehjulsdrift er nå 465.000 kroner. Tilsvarende bensinvariant med 192 hk starter på 547.400 kroner.