BREMSER GASSEN: Volkswagen Touran er en av bilene som kan leveres med gassdrift, men teknologien er ikke bærekraftig, mener Volkswagen. Foto: Volkswagen AG
BREMSER GASSEN: Volkswagen Touran er en av bilene som kan leveres med gassdrift, men teknologien er ikke bærekraftig, mener Volkswagen. Foto: Volkswagen AG

Volkswagen legger om strategien:

Satser alt på elbiler, bremser på gassen

Volkswagen har lenge vært i front i utviklingen og produksjonen av gassdrevne biler. Men heretter skal alt handle om elbiler.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Volkswagen stopper utviklingen av gassdrevne biler, skriver Handelsblatt.

I følge det tyske nærings- og finansbladet skal Volkswagens-sjefen, Herbert Diess, ha meddelt at dagens generasjon med gassdrevne biler blir de siste som ruller ut fra fabrikkene.

Det blir med andre ord ikke brukt ressurser på å videreutvikle denne teknologien.

Det er bare noen år siden Volkswagen bokstavelig talt uttrykte at de ga full gass. Men omveltningene i bilindustrien er kraftige.

I dag er det ingen storkonsern som satser mer helhjertet på elbiler enn Volkswagen.

16 solgte i Norge ifjor

I Norge har ikke de gassdrevne bilene fått så mange tilhengerer, selv om de opplagte fordelene ofte har blitt løftet fram.

Biogassen kunne vært et fornybart og klimanøytralt alternativ i en industri som ikke klarer å produsere nok batterier til elbilene.

Men bare 16 gassdrevne personbiler ble registrert i Norge i hele fjor – alle fra nettopp Volkswagen-konsernet: Seks VW Up!, fem VW Caddy, fire Skoda Octavia og én Skoda Citigo.

Populært i Sverige

Antallet gassdrevne busser er høyere, og flere bedrifter og næringsdrivende har også gassdrevne biler. Men det er mangel på fyllestasjoner, samt utfordringer rundt lagring og transport.

I Sverige er de gassdrevne bilene mer populære, og reaksjonene ditto kraftigere. Flere bilpooler, taxiselskap, bedrifter og offentlige instanser har biler med gassdrift.

Spesielt miljøorganisasjonene reagerer.

– Med tanke på at Sverige delvis ønsker å satse på gassbiler, er dette ødeleggende. Omstillingen går for sakte och alla typer drivstoff trengs, sier Martin Prieto Beaulieu, talsmann for Gröna Bilister, til Vi Bilägare.