ERSTATNING: Dette er et av alternativene når Finansportalens tjeneste er nede. Foto: Faksimile av penger.no

Populær tjeneste tatt ned:

Vanskeligere å sjekke forsikringspriser

Det har blitt langt vanskeligere å sjekke priser og vilkår på forsikringer etter at Forbrukerrådet har tatt ned en populær nett-tjeneste. Nå må du sjekke priser nesten som i gamle dager.

Publisert Sist oppdatert

I flere år har man kunnet sammenligne priser og vilkår på bilforsikring, reiseforsikring og andre forsikringer på Finansportalen, som er en tjeneste fra Forbrukerrådet.

Men i sommer ble sammenligningstjenesten plutselig tatt ned. Nå er det ikke lenger mulig med noen klikk å sjekke hvor mye forsikringene du trenger koster, og hvor gode vilkårene er hos de forskjellige selskapene.

– Sammenligningstjenesten for forsikringer ble midlertidig gjort utilgjengelig i juli, bekrefter Elisabeth Realfsen, daglig leder av Finansportalen.

Årsaken er flere tekniske utfordringer, blant annet hvordan trafikkforsikringsavgiften (den tidligere årsavgiften) for kjøretøy skal integreres i løsningen.

Les også: Så mye koster ny frontrute

Kommersielle leverandører

Å sjekke priser og vilkår på forsikringer har dermed blitt langt vanskeligere.

Enten må du ta kontakt med ett og ett selskap, på nett eller på telefon, eller du kan benytte deg av kommersielle leverandører som Penger og Forsikringsportalen (eksterne linker).

På disse stedene må du legge igjen opplysninger om deg selv, og du får tilbud i etterkant fra et begrenset antall selskaper.

Les også: Dette dekkes ikke av reiseforsikringen

– Sjekk minst tre selskaper

Forbrukerrådet har fått flere henvendelser fra både brukere og den offentlige forvaltningen som etterlyser Finansportalens sammenligningstjeneste for forsikringer.

– Vi regner med at tjenesten er oppe igjen i løpet av 2019, sier Realfsen, som råder forsikringstakerne om å sjekke pris og vilkår på forsikringsselskapene årlig – og med minst tre andre selskaper i tillegg til det nåværende selskapet man er kunde i.