BO PÅ EN VINGÅRD: Malhadinha Nova i Albernoa, 145 km nord for sørkysten av Portugal, er en staselig, gammel vingård som også er hotell med SPA. Foto: Mette Randem
BO PÅ EN VINGÅRD: Malhadinha Nova i Albernoa, 145 km nord for sørkysten av Portugal, er en staselig, gammel vingård som også er hotell med SPA. Foto: Mette Randem

Bilferie i Portugal:

Disse hotellperlene ville du kanskje ikke ha funnet selv

Bo på en vingård, ved en surfestrand eller på et familiedrevet hotell ved en av nasjonalparkene. Vi har funnet frem til noen perler av noen hoteller hvor overnattingen er en del av opplevelsen.

Publisert Sist oppdatert

Hvor ofte overnatter du på en vingård langt ute på landet? Eller bor så nær en surfestrand at du hører bølgene slå? Eller du har fått lov til å være med på kjøkkenet og lage til middagen av lokale råvarer? Vi synes det er spennende å prøve å finne overnattingssteder med litt særpreg.

Disse overnattingsstedene besøkte vi på turen vår:

Vingården Malhadinha Nova i Albernoa langs E802. Fra 250 euro per rom med turens beste frokost. I 2017 tok de tre gull i World Luxury Hotel Awards. Hotellet har også en spa-avdelingen.

Pousada de Cascais i Cascais, fra drøyt 100 euro per rom med frokost.

DET GODE LIV: På Surfers Lodge Peniche kan du ha en aktiv og hyggelig ferie. Foto: Mette Randem
DET GODE LIV: På Surfers Lodge Peniche kan du ha en aktiv og hyggelig ferie. Foto: Mette Randem

Pensjonatet Surfers Lodge Peniche i Peniche nord for Cascais, fra 79 euro for et dobbeltrom. De tilbyr også surfekurs og yogaklasser, i tillegg til flere andre aktiviteter.

Les også: Her bor du godt på Costa Brava i Spania

Boutique-hotellet Cooking and Nature i Alvados ved N243 nær naturreservatet Serras de Aire e Candeeiros, fra 80 euro pr rom. På hotellet kan gjestene selv delta i matlagingen hvis de har lyst. Det er fine turområder utenfor, og utendørs svømmebasseng, tilbud om massasje og yoga.

Hotellet Marthinal i Sagres, helt på sørvestspissen, fra 150 euro per dobbeltrom i lavsesong. (Dyrt i høysesong). Her har de også leiligheter og familierom.

Hotellet Memmo Baleeira Hotel i Sagres, fra 80 euro per rom med frokost. Her tilbyr de også surfekurs.

Fazenda Nova er et lite luksushotell med bare 10 rom og ligger øst i Algarve, nær Tavira. Fra 200 euro per rom med frokost.

Les også: Hoteller for under 1000-lappen i Oslo

PS: Spør etter lokale restauranter på pensjonatene/hotellene. Det var svært vellykket for vår del. Typiske portugisiske retter er eksempelvis Caldo Verde, en suppe laget av poteter, løk, hvitløk og kål, Arroz de cabidela, ris med kyllingblod, krydret med blant annet kanel og mynte, Cozido à portuguesa, en miks av kål, forskjellig kjøtt, poteter og gulrøtter. Og Bacalao selvsagt, laget på norsk tørrfisk.