HOTELLER MED SÆRPREG: Det finnes masse hoteller langs Costa Brava, vi har funnet frem til noen av perlene - som Hotel Aiguaclara hvor ingen av rommene er like. Foto: Hotel Aiguaclara

Costa Brava: Spesielle overnattingssteder

Til å miste pusten av

Costa Brava, den ville kysten, er populær blant turister. Du finner historiske paradorer, sjarmerende hoteller og små, familiedrevne gjestehus i de hvitkalkede landsbyene ved havet.

Publisert Sist oppdatert

Et parador er et statlig eide hotell. De ligger ofte i gamle, historiske bygninger. Disse hotellene byr på staslige om enn litt gammelmodige omgivelser, ofte til gode priser.

Beliggenheten til Parador de Aiguablava er til å miste pusten av. Det er rett og slett helt fantastisk plassert, der det ligger helt for seg selv på toppen av en bitteliten halvøy. Paradoret ligger 4 km fra Begur. Det var stengt i hele 2017, men åpner igjen 1.juli 2018. I lavsesong kan du få rom fra 100 euro, i høysesong stiger prisen til over det dobbelte. 

Hvis du vil reise innover i landet, finnes det flere paradorer i 200-200 km avstand. Fra ca. 100 euro. Paradores de Turismo 

Les også: Bo som en greve på drømmehotell i England

Aiguaclara er et pensjonat i landsbyen Begur som det er lett å trives på. Det er blitt ett av de mest populære overnattingsstedene på Costa Brava. De leier også ut en leilighet med plass for flere. Fra cirka 120 euro.

ETT AV DE MEST POPULÆRE: For 15 år siden flyttet innehaverne fra Barcelona til Begur for å åpne Hotel Aiguaclara.

Hotel Mediterrani er et lite hotell i den lille landsbyen Calella de Palafrugell. Nydelig utsikt. Hver lørdag kveld synges det Habaneras i hele byen. Fra 95 euro. 

Playa Sol i Cadaques ligger rett ved havet, og har en fin hage, om enn ikke hjertelig service. Fra cirka 120 euro.

Hotel Tramuntana er et lite gjestehus midt i Cadaques, drevet av en svært hyggelig familie. Fra 110 euro.

For flere hotelltips, sjekk Great Small Hotels og iEscape.