HARDT VÆR: Audi-direktør Rupert Stadler ble arrestert i morgentimene mandag. Foto: Audi

Utslipp-skandalen fortsetter:

Audi-sjefen arrestert i eget hjem

Audi-direktør Rupert Stadler ble i morgentimene mandag pågrepet i sitt hjem i Ingolstadt, mistenkt for bedrageri i forbindelse med dieselskandalen i Volkswagen-konsernet.

Publisert Sist oppdatert

Pågripelsen ble senere på dagen bekreftet av konsernledelsen. Arrestasjonen av Audis administrerende direktør skal være basert på hemmelighold av beviser og faren for at han kan ødelegge bevismateriale, uttaler påtalemyndigheten i München.

I forrige uke ble boligen til Stadler ransaket. Høringen vil avgjøre om han blir varetektsfengslet.

Les også: Her stables titusenvis av ubrukelige dieselbiler

Stadler har hele veien bedyret sin uskyld, men avsløringene og innrømmelsene i Volkswagen-konsernet kommer omtrent like ofte som en gjennomsnittlig diesel-eier må innom pumpene.

20 personer har vært i påtalemyndighetenes søkelys de siste ukene, blant andre styremedlem Bernd Martens, som har ledet en gruppe som skulle håndtere dieselskandalen.

Forrige måned erkjente Audi at det nok en gang var registrert uregelmessigheter i utslippet fra spesifikke modeller, og leveransene av A6 og A7 ble umiddelbart stanset. Da var det nyhetsmagasinet Der Spiegel som avslørte at rundt 30 000 Audi kan være utstyrt med ulovlig programvare som viser lavere utslipp.

En talsperson fra det tyske samferdselsdepartementet bekreftet senere at det handler om V6 TDI-motorene i de aktuelle modellene.

Les også: Brukte mennesker og aper i test med dieselavgass

Det var i 2015 Volkswagen innrømmet å ha utrustet bilene med en spesiell programvare som kjente igjen utslippstester, som de igjen klarte å manipulere.

Slik fikk bilene et kunstig godt utslippstall, som igjen skulle gi Volkswagen økonomiske gevinster og et ufortjent godt miljørykte.

Det var en miljøorganisasjon som, i samarbeid med amerikanske myndigheter, oppdaget teknologien.

September samme år forsvant Volkswagen-sjefen Martin Winterkorn. Men ikke grumset.