STYRETRØBBEL: Det er ganske mange Audi Q7 på norske veier, millionprisen til tross. Men biler produsert fra 2015 til 2019 kan ha en alvorlig styrefeil. Foto: Audi AG
STYRETRØBBEL: Det er ganske mange Audi Q7 på norske veier, millionprisen til tross. Men biler produsert fra 2015 til 2019 kan ha en alvorlig styrefeil. Foto: Audi AG

Luksus-SUV-ene kan miste styringen:

Audi Q7, Q8 og VW Touareg tilbakekalles

En kobling på styreakselen er montert feil på noen av de største luksusbilene fra Volkswagen-konsernet. I verste fall kan bilene miste styringen.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Prestisjemodellene tilbakekalles for kontroll og eventuelt komponentbytte.

Berørte norske eiere av de store SUV-ene Audi Q7, Audi Q8 og Volkswagen Touareg vil nå få beskjed om feilen som omfatter Q8-modellene produsert fram til februar 2019 og Q7 produsert mellom januar 2015 og februar 2019. 

For Tourag gjelder det biler produsert fra desember 2016 til februar i 2019.

Morten Moum, kommunikasjonssjef for Audi hos importør Harald A. Møller AS, forklarer feilen slik:

– Det er registrert at det på noen biler er mulig at skrueforbindelsen mellom rattakselen og tannstagstyringen ikke er trukket til med korrekt tiltrekkingsmoment. Dette må da sjekkes og kontrolleres – og eventuelt utbedres.

Annonseblokk (Motor.no_blokk_1)

Uvisst antall

Moum kan foreløpig ikke tallfeste hvor mange norske kunder som er berørt. Men noen storselgere er det uansett ikke snakk om, selv om spesielt Q7 har fått et betydelig publikum i det høyeste prissjiktet.

Ser vi på salgstallene for 2018, et år da alle modellene ble produsert og berørt av feilen, endte de på følgende plasser på nybilregistreringslisten i Norge:

45. plass: Audi Q7, 901 biler. 193. plass: Volkswagen Touareg, 30 biler. 210. plass: Audi Q8, 20 biler.

VW-UTSIKT: Førermiljøet i 2018-modellen av VW Touareg.
VW-UTSIKT: Førermiljøet i 2018-modellen av VW Touareg.

Ripe i konsernlakken

Men prestisjemessig er naturligvis dette en ripe i lakken for VW-konsernet.

De tre SUV-ene representerer det ypperste konsernet kan tilby, med både luftfjæring og firehjulsdrift og muligheten til firehjulsstyring.

Et par Touareg-modeller ligger til under millionen på prislistene, ellers er de fleste godt over.