PRAKTISK: Sport Tourer er noe så sjeldent som en familiebil fra Porsche. Baksetet har plass til fem og bagaserommet passer en liten familie. Foto: Rune Korsvoll

BILUTSTILLINGEN I GENÈVE

Dette blir en bestselger-Porsche i Norge

Porsche vil sikkert protestere på betegnelsen stasjonsvogn. De kaller sin nye familiebil Sport Turismo. Når den kommer til Norge til høsten, får den en pris fra «bare» 1,2 millioner kroner, takket være det ladbare hybridsystemet.

Publisert Sist oppdatert

– Allerede da de første bildene av bilen lekket ut, begynte bestillingene å strømme på. Vi får 200 biler og regner med å selge alle, sier den norske Porsche-sjefen Morten Scheel til motor.no.

Les også: Klassisk Porsche 911 solgt for 20 millioner

Panamera Sport Turismo blir større og betydelig mer praktisk, med bakseteplass for tre og et bagasjerom som kan passe en liten familie. Bilen vil få den samme motoriseringen som vanlige Panamera, og en hybridutgave på 462 hester.

Det er de lave offisielle CO2-utslippene fra denne bilen som gir det solide avgiftskuttet og dermed en pris som ligger flere hundre tusen kroner lavere enn den ville gjort med fulle avgifter.

Hvor lenge disse luksusbilene får beholde denne avgiftsfordelen er imidlertid usikkert. Mange tror at regjeringen vil stramme inn dette i høstens statsbudsjett.