E6 VENTER: E6 strekker seg fra Svinesund til Kirkenes. Vi har et knippe gode stoppesteder å anbefale. Foto: Shutterstock

Vi har testet veimat over hele landet:

Her er ti gode veikroer langs E6

Ute på tur langs E6 og begynner å bli sulten? Vi har testet mer enn 100 spisesteder langs norske veier. Her er 10 mulige steder for en rast på E6.

Publisert Sist oppdatert

Vet du at det er 13 europaveier som går helt eller delvis i Norge? E6 er i særklasse den lengste, der den snirkler seg fra riksgrensen på Svinesund og helt opp til Kirkenes.

Nettopp lengden er forklaringen på hvorfor vi i det hele tatt har E6 i Norge.

Egentlig ble det vedtatt i 1992 at den skulle hete E47, som denne såkalte Klasse A-veien er skiltet sør for Trelleborg. Men fordi kostnadene ved å skilte om hele strekningen i Norge og Sverige var så store, fikk man beholde det originale navnet: E6 (det samme gjelder for E4 gjennom Sverige).

E6 i Norge måler 2627,9 kilometer, så det er definitivt behov for en pause underveis.

Her er 10 steder vi har testet langs E6, noen av dem er riktige gode:

Marché Rygge Vest ved Moss, Østfold

Marché på Kløfta, Akershus

Peer Gynt Spiseri på Vinstra, Oppland

Dovreskogen Gjestegård på Dovreskogen, Oppland

Bårdshaug Herregård i Orkanger, Trøndelag

Pick-Up Café i Åsen, Trøndelag

Lapphaugen Turiststasjon i Tennevoll, Troms

Vollan Gjestestue i Nordkjosbotn, Troms

Bios Cafe i Storslett, Troms

Trattoria Capri i Varangerbotn, Finnmark

I 2017 kårer Motor en vinner i konkurransen «Årets veimat» for tredje gang. Det gjør vi på bakgrunn av reiser og tester på kryss og tvers over hele Norge. Vårt team har besøkt og spist på mer enn 100 steder bare i år. Det er tusenvis av kafeer og spisesteder i Norge, og vi kunne testet dem alle. Det har vi ikke gjort. Vi har gjort vårt utvalg med utgangspunktet i noen nøkkelkriterier:

  • Det må ha åpent hele dagen.

  • Det må ligge ved en Europavei, riksvei eller fylkesvei.

  • Maten bør være hjemmelaget, og stedet bør ha god service og godt renhold.

  • Det er heller ikke noe minus at de som driver spisestedet ser sammenhengen mellom mat og miljø, for eksempel ved å redusere matavfall eller servere kortreist mat.

Du finner alle stedene ved å klikke her.