Jaguar E-Type 62 millioner
REKORD: Med en prius på over 62 millioner kroner er dette den dyreste Jaguaren nyere enn 1960 modell. Foto: Bonhams
Jaguar E-Type motor
URESTAURERT: BIlen er original og urestaurert, noe som øker pørisen. Foto: Bonhams
Jaguar E-Type 1963 lettvekt
LETTVEKT: Bilen er en såkalt lettvektsutgave, bygget i bare 12 eksemplarer for racing. Foto: Bonhams
Ferrari 340 America 1952
SKUFFELSE: Prisen på denne Ferrari 340 America ble "bare" 53 millioner kroner. På forhånd var det forventet at den skulle gå for opp til 75 millioner kroner. Foto: Bonhams
Ferrari 340 America 1952
IKKE SÅ DYR: Sammenliknet med andre gamle Ferrari-modeller, som er solgt for over 300 millioner kroner, ble dette det reneste billigsalget. Foto: Bonhams
NY JAGUAR-REKORD

Ville du gitt 62 millioner for denne bilen?

Med en pris på over 62 millioner kroner under Bonhams store bilauksjonen i Scottsdale, USA torsdag, ble denne 1963-modellen av Jaguar E-Type den dyreste noen gang.

Del denne artikkelen

Denne spesielle bilen er en såkalt "lettvektsutgave" som ble bygget spesielt for racing. Målet var å konkurrere med Ferrari GTO, som lenge var uovervinnelig på bane. Jaguar E-Type Lightweight Competition, som er bilen fulle navn, vant blant annet det australske GT-mesterskapet og er en av de mest originale som eksisterer.

Les også: Denne rusthaugen gikk for 500.000 kroner

Bilen er nummer 10 av 12 som ble bygget og har aldri vært restaurert eller ombygget i vesentlig grad.  Prisen på 7.370.000 dollar, eller i overkant av 62 millioner kroner, er omtrent hva bilen var vedsatt til på forhånd. Hvem som er den nye eieren vet vi ikke, siden vinner-budet ble avgitt på telefon.

Les også: Årets bruktbilsalg for mange-millionærer

Aller størst forventning under auksjonen var det imidlertid satt til en 1952-modell Ferrari 340 America Vignale Spider. Den var forventet å gå for opp mot 75 millioner kroner, men hammerslaget falt allerede på 53 millioner kroner. Det er riktignok ny rekord for denne modellen, men langt bak den dyreste Ferrari GTO-modellene som er solgt i verden. Den gikk for godt over 300 millioner kroner for en tid tilbake.