Mercedes Maybach Vision 2016
SUPER-LUKSUS: Med dette Maybach-konseptet varsler Mercedes at en ny super-luksus bil vil komme om noen år. Foto: Mercedes
Vision Mercedes Maybach interiør
SPENNENDE: Interiøret er spennende og framtidsrettet. Foto: Mercedes
Renault Trezor Concept 2016
IKKE PRAKTISK: Å måtte klatre opp i Renault Trezor er ikke så praktisk. Foto: Rune Korsvoll
Toyota Setsun Concept er laget av tre
AV TRE: Toyota Setsun er laget av forskjellige japanske tresorter og er neppe ment for serie-produskjon. Foto: Therese Gjerde
Mini Vision Next 100
OM 100 ÅR: Slik ser Mini for seg biloen om 100 år. Den både kjører og vasker seg selv. Foto: Mini
Mini Vision Next 100
ENKELT: Interiøret er enkelt og plassen svært god til en Mini å være. Foto: Mini
Mercedes Vision Van
LEVERER VARENE: Framtidens varebil fra Mercedes er selvfølgelig elektrisk og leverer varene med hjelp av to droner på taket. Foto: Mercedes
Faraday Future Zero 1
FLYNDRE: Faraday Future er et helt nytt bilmerke, ser ut som en flyndre, har 1000 elektriske hester og skal ta kampen opp mot Tesla. Foto: Faraday Future
Opel GT 2016
FOLKESPORT: Opel GT Concept har bare 145 hester og blir en folkesportsbil dersom den settes i produksjon. Foto: Rune Korsvoll
DESIGN

De kuleste konseptbilene i 2016

Bilprodusentene viste fram mange nye og spennende konseptbiler og designstudier i 2016 – den ene mer framtidsrettet enn den andre. Vi har plukket fram de sju som vi synes er de kuleste. Du får garantert ikke se noen av dem på veien med det første, men de gir en pekepinn på hva designere og ingeniører tenker.

Del denne artikkelen

Mercedes-Maybach 6

Mercedes benyttet anledningen til å vise fram dette konseptet på framtidens Maybach – det mest luksuriøse varemerket til Daimler. Mercedes-Maybach 6 Coupé er en neste seks meter lang luksusbil, som det foreløpig ikke er lekket så mange opplysninger om. I dag finnes kun en Maybach-modell på markedet – Mercedes-Maybach Pullman S600. Denne nye konseptbilen hinter tydeligvis til at Mercedes planlegger en ny og mer sportslig Coupé med Maybach-emblem.

Se video: Dette er framtidens elbil-stjerner

Renault Trezor

At Renaut Trezor er en viktig nyhet for 2017, er en sterk overdrivelse. Bilen, som ble vist på Paris-utstillingen i oktober, har en stil av noe Renault kan tenke seg som en ren elektrisk, selvkjørende luksusbil en gang i framtiden. Den har noen ville ideer som at hele taket løftes i stedet for de tradisjonelle dørene.

Se video: Slik blir interiøret i din selvkjørende bil

Toyota Setsun

Toyota brukte Milan design Week til å vise Setsun Concept – en toseters, åpen sportsbil laget av tre. Bilen er imidlertid ikke ment å komme i produksjon. Den er bygget med forskjellige tresorter. I innvendige paneler er det brukt japansk sedertre og i rammen japansk bjørk. Bilen er satt sammen på tradisjonelt japansk vis uten bruk av skruer eller spiker.

Mini Vision 100

– Mini jobber for å kunne tilby smart og miljøvennlig transport i byene. I framtiden skal det ikke være nødvendig å eie en Mini selv for å kunne dra nytte av dette, sier Adrian von Hooydoonk, som har ansvaret for all design i BMW-gruppen.

Mini Vision Next 100 viser hva BMW tror Mini vil være i framtiden: Den kjører 100 prosent elektrisk, plukker deg opp der du er når du trenger transport, forandrer farge for å tilpasse seg din smak og parkerer og lader seg selv uten at du behøver å tenke på hvor og hvordan. Du kjører med andre ord rundt i en robot.

Se video: Dette er verdens første selvkjørende matbutikk

Mercedes Vison Van

Mercedes planlegger framtidens varelevering med sin selvkjørende Vision Van. På taket har bilen to droner som skal levere pakken den siste biten fram til deg. Stadig flere byer planlegger å innføre kjøreforbud for biler med tradisjonelle bensin- eller dieselmotorer. Mercedes vil å innrette seg etter dette og tenker seg denne elektriske varebilen som for det meste kjører selv. Den har riktignok en liten joystick på førerplassen, som gjør det mulig for sjåføren å overta styringen når det er nødvendig. Bilen har en rekkevidde på 27 mil, som skal være tilstrekkelig for en dags kjøring i byområder.

Faraday Future Zero 1

Faraday Future er et nytt bilmerke som tar sikte på å konkurrere med Tesla. Denne konseptbilen har fire elektriske motorer som yter ikke mindre enn 1000 hester. Den ser ut som en flyndre og er en ren racerbil for bruk på veien.

Opel GT

Opel GT er et kjent begrep for bilentusiaster siden mange ti-år tilbake. Nå blåser Opel støvet av planene om en ny sportsbil. Opel GT Concept blir en ren folkesportsbil dersom den settes i produksjon. Under det lange panseret finner  vi en tre-sylindret bensinmotor på 145 hester. Fordi bilen er lett, er dette nok til å gi 0-100 km/t på åtte sekunder og en toppfart på 215 km/t.