FØRSTE: I-Pace er Jaguars første elektriske bil. Den kommer på veien i 2018 og får en rekkevidde på opp mot 500 kilometer. Foto: Jaguar

Under bilutstillingen i Los Angeles denne uken, viser Jaguar sin nye elektriske SUV med sportslige gener. Bilen får navnet I-Pace, kommer på veien i 2018 og skal ha en rekkevidde på mellom 400 og 500 kilometer, avhengig av kjørestil og kjøreforhold.

Publisert Sist oppdatert

Dette er den første elektriske bilen fra Jaguar. Den har en ny, spennende design, to elektriske motorer – en foran og en bak – som gir bilen firehjulstrekk. Til sammen yter motorene 400 hester og det gjør at I-Pace kan gå fra 0-100 km/t på litt over fire sekunder. Bilen har et batteri på 90 kWh, som skal gi en rekkevidde på mer enn 500 kilometer, målt etter New European Driving Cycle. Etter den strengere amerikanske EPA-målingen, er det snakk om 380 kilometer.

Les også: Test Jaguar F-Pace og Tesla Model X

Den endelige produksjonsutgaven av bilen, vil får omtrent det samme utseendet som denne I-Pace Concept, ifølge Jaguars designsjef Ian Callum. Bilen blir 4,68 meter lang – omtrent det samme som en Ford Mondeo – og har et bagasjerom på 530 liter.

Med Jaguar I-Pace på veien, vil Tesla få en spennende konkurrent. Det samme vil Audi Q6 e-tron elektriske SUV, som etter planen skal på veien i 2018, og Mercedes EQ, som er klar for salg i 2019.