SNÅSAKROA: Veikroa ligger ved E6 i enden av Snåsavatnet.

Veimat-testen 2017: Snåsakroa, Snåsa

Mye på menyen

Det er flott at en veikro har en lokal rett som klubb og duppe på menyen, og vi ble nysgjerrige.

Publisert Sist oppdatert

Snåsakroa

72 poeng

Snåsakroa ligger ved E6 i enden av Snåsavatnet, omlag 5 mil nord for Steinkjer, Lagnes, 7760 Snåsa, ladestasjon

Førsteinntrykk 8/10

Fin beliggenhet med glassveranda ned mot Snåsavatnet. Stor parkering. Ellers alminnelig veikro med disk.

Meny 9/10

«Dagens» og fire andre middagsretter, burgere, kyllingnuggets, lasagne, wienerschnitzel, biffsnadder, kebabtallerken og fish & chips. 16 kaker, 12 kalde og åtte varme smørbrød.

Smak 7/10

Nesten fargeløs laks som nok har ligget en stund. Den er helt fast og har lite smak. Potetene er ok, og grønnsakene har i hvert fall tyggemotstand. God sviskekompott.

Pris 8/10

Billigste burger 60 kr, billigste a la carte 165 kr (kyllingnuggets og lasagne), dagens 170 kr, klubb og duppe 165 kr. Men 185 kr for laks som bare øses opp av et kar, er litt mye.

Service 6/10

Foran oss i køen er det fem mennesker. Det går tregt, selv om de fleste bestiller dagens som bare øses opp fra bakker rett bak disken.

Barnevennlig 7/10

Barnemeny med kjøttkaker, pølser, kyllingnuggets, hamburger, skinkesteik og pannekaker. Barnestoler.

Hjemmelaget 6/10

Ikke mye, svarer jenta i disken. Men konsistensen på sviskekompotten gjør at vi antar at den er hjemmelaget.

Drikke 7/10

Brus, melk, sjokomelk, juice og iskaffe på kartong. Litt bitter kaffe i kolbe. Vannet fra dispenseren er ikke godt.

Renhold 8/10

Alminnelig greit renhold.

Toaletter 6/10

To toaletter og et handicaptoalett. Det blir kø på et sted som dette. Vått og grisete på gulvet. Full søppelkasse. Litt rustent speilskap på veggen forsterker inntrykket.

Klikk her hvis du er sulten:

Sjekk alle stedene vi har testet Norge rundt, og finn din favorittkro!

Vi skulle gjerne ha hørt om så mye. Hvordan serverer de klubb og duppe? Vi har lest om litt forskjellige varianter. Kan det tenkes at den er hjemmelaget på kjøkkenet?

Når de har 16 kakesorter på menyen, men vi bare ser fire i disken, betyr det at de ikke har alle 16 hver dag?

Og med så mange kaker på menyen, må vi anta at det er en spesialitet. Kan det tenkes at noen av dem er hjemmebakte?

Men når vi spør om noe, roper hun i disken inn på kjøkkenet og får et litt halvgodt svar tilbake.

Det er dessverre ikke bare på denne kroa at de som selger maten har liten informasjon om råvarer og tilberedning.

Så det eneste vi får vite med sikkerhet uten å lage alt for mye oppstyr, er at de er utsolgt for lasagne, og at laksen er frossen.

Derfor er vi på tynn is nå, men vi velger å tro at sviskekompotten i dessertbuffeten er hjemmelaget. Den har en litt hjemmelaget konsistens.  

GLASSVERANDA: Fin utsikt mot Snåsavatnet.

Ellers er det mye å velge mellom:

Dagens er elgkarbonader, men på samme meny står også laks, klubb og duppe, koteletter og kjøttkaker. Det er burgermeny og a la carte med kyllingnuggets, lasagne, wienerschnitzel, biffsnadder, kebabtallerken, fish & chips og salater.

Du kan velge mellom 16 ulike kaker, 12 kalde smørbrød og 8 varme i tillegg til en dessertmeny. Én ting er sikkert, du skal i hvert fall ikke måtte gå sulten herfra.

Vi bestemmer oss for en av rettene på tavlemenyen, og da har vi altså hele fem retter å velge mellom.

Det blir til slutt laks. Den øses opp på tallerkenen, og vi får to store laksebiter med grønnsaker, poteter og rømme i en egen liten skål. Laksen er dessverre helt fargeløs, og det virker som om det er en stund siden den ble dampet. Den er helt fast og smaker lite. Potetene er ok, og grønnsakene er ikke for mye kokt.

DAGENS: Det er flere valg på dagens meny, og det er ikke sikkert vi valgte riktig da vi ba om kokt laks.

Dessertbuffeten er inkludert hvis du kjøper dagens.

Hvis du kjøper middag, får du 10 kroner avslag på dessertene. På bordet står det både ulike puddinger, kirsebærkompott og sviskekompott. Det er så sjelden man får en litt gammeldags dessert som kompott, og begge virker som om de er hjemmelagde.

Uansett er spesielt sviskekompotten god.

(Testet av Motor juli 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)