Naboen, veranda
NABOEN: På den overbygde verandaen har du utsikt mot fjellene.
Veimat-testen 2017: Naboen, Stanghelle

Hjemmelaget og trivelig hos Naboen i Vaksdal

Et fint stopp langs veien mellom Voss og Bergen.

Del denne artikkelen
81 Poeng

Klikk her hvis du er sulten:

Sjekk alle stedene vi har testet Norge rundt, og finn din favorittkro!

Du ser egentlig bare taket på Naboen når du kjører E16 forbi Stanghelle, og for å komme dit, må du ta en liten avstikker fra den rasutsatte Europaveien.

Derfor er det en positiv overraskelse at du kan sitte ute på en overbygd veranda med utsikt over fjorden og fjellene på den andre siden.

Trafikken blir et jevnt og dempet sus i bakgrunnen, og du glemmer nesten at du bare tar en kjapp pause fra bilkjøringen.

Når du i tillegg kan velge en raus tallerken med hjemmelaget mat, stresser du ned, og det må jo være noe av poenget med å stoppe.

Naboen, interiørHJEMMEKOSELIG: Og maten av hjemmelaget.

Det er friske blomster på bordene, og stearinlysene er tent. En blid jente bak disken tar godt i mot oss.

På en tavle står dagens retter skrevet med kritt. I dag er det betasuppe og spekemattallerken, og begge deler frister. Det er noe trygt og hverdagslig over hjemmelaget betasuppe, og noe friskt og vårgrønt over spekemattallerken en tidlig maidag.

Dagens er begge er hjemmelagde. Resten av menyen skal også være laget fra bunnen av og inneholder veikrogjengangerne kyllingnuggets, løvbiff, biffsnadder og pommes frites.

Betasuppe HVERDAGSMAT: Hjemmelaget betasuppe er sjelden kost på en veikro.

- Vil du ha stor eller liten porsjon med betasuppe, spør jenta i disken og forklarer at stor porsjon, det er virkelig raust og rikelig.

Vi tar hintet, og får en mer enn rikelig liten porsjon med godt med salt kjøtt, friske rotgrønnsaker og ferskt persilledryss.

Spekemattallerkenen består av både fenalår, spekeskinke og spekepølse og en god, hjemmelaget potetsalat med gode potetbiter og litt sylteagurk som gir friskhet og syrlighet.

Spekemat og eggerøre.SPEKEMATTALLERKEN: Raust med spekemat og god eggerøre.

Det er egentlig så vi ikke orker dessert, men når de kan friste med hjemmebakte kaker og foreslår et aldri så lite stykke med konjakkake, er det ikke lett å være prinsippfast og takke nei.

(Testet av Motor mai 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)

 

81 Poeng

Naboen

Vi testet: Naboen ligger langs E16 ved Stanghelle mellom Voss og Bergen, Lågaskarvegen 9, 5724 Stanghelle.

Førsteinntrykk: 7/10

7

Godt merket avkjøring fra E16. Litt liten parkeringsplass. Rampe opp til døren.

Meny: 7/10

7

«Dagens» varierer med f.eks. plukkfisk, svinenakke, fiskegrateng og lasagne. Ellers kebab, biffsnadder og løvbiff etc. I tillegg tre vegetarretter og flere salater.

Smak: 7/10

7

Raust og laget med skikkelige råvarer, men suppen burde vært rykende varm. Ferdigskivet spekemat. Kaken er litt tørr og ubestemmelig.

Hjemmelaget: 8/10

8

Menyen er merket med at maten er laget fra bunnen av. Dessertdisken er fri for de vanlige kjøpekakene, her er alle kakene hjemmelagde.

Drikke: 8/10

8

Brus, eplesaft fra Balholm og flere typer økologisk brus. Kaffedrikker fra skikkelig kaffemaskin i tillegg til vanlig traktekaffe. Iskaldt vann i stor karaffel. Øl og vin.

Pris: 8/10

8

En stor og raus tallerken med betasuppe og Røros flatbrød til 139 kroner vil mette de fleste. Ellers priser fra 149 kr. 220 kr for den største burgertallerkenen.

Service: 9/10

9

Hyggelige og blide folk med tid til å slå av en prat når de kommer og serverer og rydder ved bordene.

Barnevennlig: 9/10

9

Barnemeny, men barna kan også få halv porsjon av resten av menyen. Juice er inkludert. Barnehjørne med puslespill og fargestifter. Barnestoler og stellebord.

Renhold: 9/10

9

Alminnelig rent og ryddig.

Toaletter: 9/10

9

Bare to toaletter, men de er rene og nyoppussede. Det er stellebord bare på dametoalettet.

Konkurrenter