SKUE HUNDEN: Klassisk utseende Marché-restaurant, men vi blir litt skuffet over innholdet.

Veimat-testen 2017: Marché Rygge Øst, Moss

Velg den andre siden

La oss slå det fast med en gang. Selv om Marché Rygge Øst og Vest ligger noen få meter fra hverandre er forskjellen på kvalitet stor.

Publisert Sist oppdatert

Marché Rygge Øst

64 poeng

Marché Rygge Øst ligger ved E6 i retning Oslo, Storebaug 4 ved Moss. For åpningstider se nettsiden www.marche-restaurants.com

Førsteinntrykk 6/10

Ekstra stor parkering, halvfullt lokale. Litt grått og trist, og langt fra så fristende når du kommer innendørs som på andre spisesteder i kjeden.

Meny 7/10

Dagens, ellers mye burgere og karbonade. Stusselig salatbar.

Smak 6/10

Ikke så verst. Det gjaldt begge middagsrettene vi spiste, og kake og kaffe.

Pris 6/10

Det er ikke veldig dyrt, men vi synes samtidig ikke vi fikk valuta for pengene. Forventningene var ganske høye, da dette var det siste Marché-spisestedet vi besøkte.

Service 8/10

Hyggelig betjening.

Barnevennlig 6/10

Lekekrok og barnemeny. Men i og med at tilbehøret er så begrenset/utplukket, gjelder dette også for barna.

Hjemmelaget 6/10

Veldig få ting virker å være hjemmelaget her, i hvert fall ikke kaker og saus.

Drikke 7/10

Den vanlige brusen. Ellers eplemost og bringebærdrikke fra Askim. Det er et lite pluss. Ikke spesielt god kaffe, som dessuten var alt for varm.

Renhold 5/10

Det står tomme brett på mange bord. På tross av god plass er det lite fristende å sette seg ned på et bord som ikke er vasket og med rester etter andre.

Toaletter 7/10

De funker, det er papir, såpe og håndklær. Slarkete dører og tynne vegger, men det er rent. Trist, trist, trist i kjelleren.

Umiddelbart ligner denne Marché-restauranten på alle andre spisesteder i kjeden, det gjelder også når vi kommer innenfor.

Sånn rent umiddelbart. Men så er det slutt.

TOMT: Mange av bollene var tomme og halvtomme da vi var innom, dessverre. De som jobbet var hyggelige, men kanskje for få til å få ryddet unna og fylt opp?

Salatbuffeten er skuffende liten. Og de få salatene som står framme er det veldig lite igjen av.

Den eneste som ikke er nesten tom er den grønne. Men det er bare grønn salat, ingenting annet. Blader, liksom. Hvor kjedelig kan det bli?

Det står noen juicebokser på en annen pall, men det frodige uttrykket vi er vant til fra andre spisesteder i kjeden er nesten fraværende.

Lokalet oppleves totalt sett grått. I kjelleren, hvor toalettene er, er det enda mer brunt, slitt og trist.

Noe positivt var heldigvis på matfronten: Karbonadene var hjemmelagde, og dagens, som var svinenakke, smakte godt.

MIDDAG: Karbonaden og kaka var OK, men ikke mer.

Men karbonadene er bedre på den andre siden av veien, og sausen som fulgte med svinenakken var soppsaus – fra pose. Den løfter ikke kjøttet.

Potetene er stekt og smaker ikke så verst, men for 200 kroner burde måltidet vært langt bedre.

Kaffen er til å brenne seg på. Ingen av kakene er hjemmelagde.

Brødet er av verste halvstekte sort, og smaker ikke brød, men kjemikalier. Det er vondt, rett og slett. Det hadde vært mye bedre med flatbrød.

(Veikroa er nå nedlagt.)