VELKOMMEN: Lofoten Turistsenter gir et innbydende inntrykk. Personlig synes vi generelt ikke at reklameskilt for brus, is etc. løfter førsteinntrykket, heller motsatt.

Veimat-testen 2017: Lofoten Turistsenter, Vestvågøy

Veldig gode kjøttkaker

I Lofoten er det mye god mat å få, også veilangs. Lofoten Turistsenter byr på en rikholdig buffet med mange gode smaker, uten av det er et sted «vi bare må tilbake til».

Publisert Sist oppdatert

Lofoten Turistsenter

79 poeng

Lofoten Turistsenter ligger langs E10 på Vestvågøy i Lofoten, Alstad 1, 8370 Bøstad

Førsteinntrykk 9/10

Et fint sted. Lett å orientere seg innendørs, noe som faktisk er en sjeldenhet. Koselig disk. Lyst og åpent, tradisjonell innredning.

Meny 7/10

Det er kun mulig å få buffet da vi er innom, og generelt serveres det hovedsakelig buffet i litt forskjellige varianter.

Smak 8/10

Noe er gjennomsnittlig, andre ting er langt bedre enn vanlig, som kjøttkaker og fruktsalat.

Pris 8/10

Enkeltrettene koster stort sett mellom 150 og 200 kr. 250 kr for buffet er dyrt hvis du ikke er veldig sulten, samtidig er det en buffet som strekker seg utover det vanlige.

Service 7/10

Den er knapp, uten at det er noe galt med den. Hun som rydder bordet spanderer et smil.

Barnevennlig 10/10

Fine uteplasser. Barnestoler. Det er halv pris for buffeten for barn mellom 8 og 12 år og gratis for barn under 8 år.

Hjemmelaget 10/10

Alt er hjemmelaget står det på hjemmesiden, og det gjentas i disken.

Drikke 5/10

Den kjedelige vanlige brusen, helt smakløs kaffe. Vann tilgjengelig.

Renhold 10/10

Alt ser fint og rent ut, selv om det er sent på dagen.

Toaletter 5/10

Dette kunne virkelig trengt en oppussing. Papir på gulvet. Men du kan låse døra, det er papir og såpe.

Lofoten Turistsenter, som åpnet på 90-tallet, er både en spiseplass og en campingplass.

Det virker fortsatt nytt og moderne, men mye lys og vakker beliggenhet. Interiørmessig er det et sted det går mange på dusinet av.

LYST: Mye lys, store flater og en hyggelig disk på Lofoten Turistsenter.

Vi kommer helt på tampen før de skal stenge for matservering denne dagen, men det er ikke noe problem verken å forsyne seg eller å kose seg med maten.

Hun i disken forsikrer at det er mye som skal gjøres før de stenger. Men det er buffeten som gjelder, den koster 250 kroner (220 på søndager).

Vi er egentlig ikke så sultne, men det er den eller ingenting. Det er forståelig.

LITT AV HVERT: Med buffet blir det kanskje ikke så pene tallerkener, men mange smaker da!

Det viser seg å være en sjeldent rikholdig og velsmakende middagsbuffet som serveres, dog med et kjedelig salatbord (hovedsakelig mais, isbergsalat og paprika) og et dessertbord som også ser kjedelig ut.

Men på buffeten er det både kjøtt og fisk i flere varianter, og lokale spesialiteter som hvalkjøttgryte.

Den retten vi må forsyne oss to ganger av er kjøttkakene. De er rett og slett sjeldent gode.

Når vi kommer til dessertbuffeten er det de vanlige geleene og puddingene, samt riskrem, som også svært mange serverer.

Kremen er helt OK, men retten som overrasker er fruktsalaten, som egentlig ser litt «grå» og kjedelig ut. Her har noen gjort et grep med sausen, uten av vi helt finner ut av hva. I hvert fall smaker den veldig godt.

Vi ble veldig nysgjerrige på trollkremen som sto i disken, og hadde håpet at den kanskje var med på dessertbuffeten. Noe vi spurte om og ellers ga uttrykk for at vi var veldig lystne på.

Men nei, trollkremen ble servert til vafler, og vaffelsteikinga var det slutt på denne dagen.

Vi ble ikke tilbudt å smake heller. Det er sjelden man byr på noe utenom de vante rutinene på spisesteder langs veien, ei heller her.

Men de kjøttkakene altså ... Kanskje vi må tilbake likevel.