SPRØ OG RYKENDE VARME: Vårrullene er et godt valg. De kommer rett fra frityrgryta og er smakfulle og gode.

Veimat-testen 2018: AsiaNor-kro

På denne kroa sier egentlig navnet det meste

Her serveres det nemlig en blanding av vårruller, gyros og saltkjøtt med kålrotstappe. Den blandingen er ikke helt heldig.

Publisert Sist oppdatert

AsiaNor-kro

65 poeng

AsiaNor-kro, Vinne 51, 7657 Verdal, ved E6 nord for Trondheim. www.facebok.com/asianor.kro/

Førsteinntrykk 6/10

Kro ved bensinstasjon. Stor parkeringsplass. Litt ubehagelig lukt i lokalet. Ikke internett.

Meny 7/10

Ganske stor meny med blanding av norske og asiatiske retter, saltkjøtt, karbonader, wok og kylling- og scampiretter, kebab og burgere.

Smak 7/10

Sprø og gode vårruller med kjedelig tilbehør som smakløs ris og litt salat til pynt. Søt chilisaus fra flaske.

Pris 9/10

Middag fra 149 kroner (kylling med søtsaus) til 230 kroner (biff), så her kan man velge hvor mye man vil legge i det.

Service 6/10

Alminnelig. Maten serveres ved bordet, og vi blir tilbudt å pakke inn resten av vårrullene.

Barnevennlig 5/10

Barnemeny med kjøttkaker, hamburger eller pølser med pommes frites. Ikke mulig å få liten porsjon av noe annet. Barnestoler. Stellebord.

Hjemmelaget 6/10

De asiatiske rettene lages på kjøkkenet, ellers er det lite hjemmelaget. Ingen av kakene i disken.

Drikke 6/10

Et lite utvalg av brus, kaldt vann med isbiter i mugge, lettøl, saft på små kartonger, melk og kaffefløte til kaffen. Litt tynn kaffe.

Renhold 8/10

Ryddig og greit. Vasker og rydder bordene og er raskt fremme med feiebrettet.

Toaletter 5/10

To store, rommelige toaletter. Inngrodd skitt langs gulvlistene. Mangler toalettrens i holderen på veggen.

Det bobler i frityrgryta hos AsiaNor-kro i Verdal, og lukten i lokalet er ufrisk, men faktisk ikke så ubehagelig som i fjor da vi nesten emigrerte til parkeringsplassen utenfor for å spise.

Men bortsett fra lukten som er litt mindre påtrengende ubehagelig, er alt som før.

De samme menneskene i disken, mer eller mindre den samme menyen, og det samme interiøret.

Vi er litt for tidlig ute til å få servert noe fra dagens meny. Den består av saltkjøtt med kålrotstappe, karbonader med ertestuing, biffsnadder med bearnaise og pommes frites, og en asiamix med salat og ris.

Vi spiste asiamix i fjor, en blanding av frityrstekt kylling og scampi som var perfekt tilberedt, men som smakte lite.

Nå må vi lete oss frem på den store menyen i stedet. De har frokostretter som trailertallerken og egg og bacon, salater, burgere, kebab, kjøttretter som ulike typer biff og løvstek, rødspette og laks i tillegg til wokretter og asiatiske retter med scampi eller kylling.

Vi bestiller en tallerken med vårruller, og det viser seg å være et godt valg. De er sprø og rykende varme – rett fra den fresende frityrgryta, og i motsetning til den litt kjedelige asiamixen i fjor, er de smakfulle og gode.

Risen ved siden av er unødvendig og kjedelig, og det lille som er av salat er mest til pynt. Vårrullene dyppes i en sursøt saus fra flaske.

I disken ligger ferdigstekte vafler og noen kjøpekaker.

Når klokken ikke er mer enn halv tolv, og det er én annen gjest i kafeen, burde det være mulig å servere nystekte vafler på bestilling i stedet. Dessertalternativene er kjedelige greier med andre ord.

Vi står over.

(Testet av Motor i mars 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)