Et lite, hvitt sørlandshus merket Det Lille Hotel. Ute på gaten sitter folk og spiser i solskinnet.
SØRLANDSIDYLLEN: I den hvite trebyen Risør ligger Det Lille Hotel med suiter fordelt på flere av de gamle husene.
Hotelltesten: Det Lille Hotel

Suiter i sørlandsperle

God standard, en ganske god pris og en fantastisk hyggelig mottakelse er det du får hvis du velger å bo i en av de 17 suitene på Det Lille Hotel i den hvite sørlandsbyen Risør. Det Lille Hotel vinner Motors test av historiske hoteller.

Del denne artikkelen
83 Poeng

Suitene er fordelt på flere små hus og har ulike temaer. Flere av suitene har sengeplass til flere enn to. Hos Konsulen er det til og med svømmebasseng på terrassen og mulighet til å invitere 12 gjester til bords.

Vi blir tilbudt Den norske Amerika-linjesuiten, cirka to minutters gange fra hovedhuset.

Suiten ligger i et av de gamle sørlandshusene og er fylt med antikviteter og morsomme ting fra tiden da Den norske Amerikalinje forbant Norge med det forjettede land på den andre siden av Atlanteren.

Soverommet ligger innenfor stuen og er innredet med en dobbeltseng som nesten ligner en himmelseng.

Vi blir oppfordret til å tenne i den store, åpne grua og lar oss ikke be to ganger i ruskeværet. Det ligger CD-er med klassisk musikk i det gamle hengeskapet, eller du kan legge deg i skuvsengen og se på TV.

Helt fra vi bestiller rommet på telefon til vi står i resepsjonen, føler vi oss velkomne og ivaretatt. Resepsjonisten følger oss opp gaten og viser vei. Og fordi det er kaldt og guffent ute, foreslår han at vi får servert frokost på døren neste dag. Så vi slipper å kle på oss og gå ut for å spise i hovedhuset.

Skal vi pirke på en eneste ting, så er det de triste, gule plastrosene som henger med hodet på badet, og bøtten med plastblomster på peisen. Dette rommet trenger ikke kunstig dekor.

83 Poeng

Det Lille Hotel

Pris: Fra cirka 1500 kroner
Vi testet: Det Lille Hotel Storgata 5, 4950 Risør https://www.detlillehotel.no Vi betalte 1.580 kroner for en suite med fire sengeplasser, inkludert frokost, internett og parkering. Priser fra 2.105 kroner midt i juli.

Rom og utsikt: 8/10

8

Alle rommene er suiter og ligger fordelt over tre gamle hus. Den norske Amerikalinje-suiten har stor gruepeis, stue, kjøkken, soverom med dobbeltseng og skuvseng i stua.

Seng og søvn: 7/10

7

Alminnelig god seng med litt tynne, tunge dyner og helt greie puter. Rommet vender mot en bakgate og er stille og fint.

Badet: 7/10

7

Flislagt bad med varmekabler. Dusjkabinett og hårføner. Tynne, hotellhåndklær trekker litt ned, men det er deilig med håndklevarmer. Minus for trøtte plastroser.

Rent og pent: 8/10

8

Rent og pent og bare så vidt et tynt, tynt støvlag på toppen av skap og bilderammer. Med tanke på at dette er som en liten leilighet, er det ganske imponerende.

Frokost: 10/10

10

Frokost levert på døren – hvis du vil. Nystekt omelett. Varme rundstykker, ferskpresset appelsinjuice, frisk frukt, røkelaks, spekeskinke, syltetøy og sild. Nystekt svele. Alt pent lagt opp. Te og kaffe koker du på kjøkkenet selv.

Service: 10/10

10

Fantastisk personlig og hyggelig mottakelse. Resepsjonisten ser bilen i det vi kommer og kommer ut for å hjelpe med parkering. Bærer uoppfordret bagasjen. Tilbyr frokost levert på døren neste morgen.

Fellesområder: 8/10

8

En hyggelig liten resepsjon med frokostsal, men fordi suitene er fordelt på flere hus, er fellesområdene ikke noe man forholder seg så mye til. Vi savnet ikke det.

Design og standard: 8/10

8

God standard og en gjennomført stil med antikviteter og snurrepiperier i en stil som kler hotellet. Nok et minus for plastblomster på peisen.

Beliggenhet: 9/10

9

Midt i sentrum av den hvite trebyen Risør, med små handlegater med kunsthåndverk og et hyggelig bakeri rett rundt hjørnet. Noen av suitene ligger også nær sjøen.

Valuta for pengene: 8/10

8

Selv over 2.000 kroner i høysesong for en suite med kjøkken, stue og sengeplass til flere, er en god pris, men det finnes ingen alternativer til suitene.