blå bil på vinterføre
TOYOTA C-HR HYBRID: Bilen klarer seg bra i tester av veigrep, kjøring på dårlige vinterveier og utslipp i kulde. Foto: Pekka Nieminen
blå bil foran snøhaug
TOYOTA C-HR HYBRID: Bilen klarer seg bra i tester av veigrep, kjøring på dårlige vinterveier og utslipp i kulde. Foto: Pekka Nieminen
VINTERBILTESTEN 2017

Toyota C-HR Hybrid – 8,1 poeng

Tidligere har Prius Hybrid vært blant toppene i vår vintertest. Nye C-HR leverer ikke helt.

Del denne artikkelen
Bra veigrep og utslipp.
Svak score på bremser og lys.

Toyota C-HR Hybrid Active – 8,1 poeng

Pris testbil:Kr 304.400.
Motor testbil:122 hk.

Tidligere har Prius Hybrid vært blant toppene i vår vintertest. Nye C-HR klarer ikke helt å leve opp til den prestasjonen.

Bilen klarer seg bra i alle tester av veigrep, kjøring på dårlige vinterveier og utslipp i kulde. Men siden den ikke er helt på topp i noen disipliner blir totalsummen «bare» 8,1.

Forbrenningen er effektiv i varm tilstand, noe som gir lavt forbruk, men i kulde er den svakere. Du bør velge LED hovedlys, siden halogenlyktene er klart dårligere.

OBS: Denne vintertesten sier ikke noe om plass, praktisk bruk, kjørekomfort og andre ting våre vanlige biltester fokuserer på. Her er det ene og alene snakk om sikkerhet og komfort i mørketid og kuldegrader. 

Her er oversikten over alle de 16 bilene vi testet.

Sjekk hvilken bil som er best på framkommelighet og kjøreegenskaper, og hva testen avslører om lys, varmeapparater og utslipp.