Motor test av Skoda Octavia stasjonsvogn med firehjulstrekk
OVERGÅR FORVENTNINGENE: Både når det gjelder kjørekomfort og plass er Skoda Octavia stasjonsvogn en bil som overgår våre forventninger. Foto: Nina Ruud
Motor test av Skoda Octavia stasjonsvogn med firehjulstrekk
FIN FØRERPLASS: Førerplassen får høy karakter av alle testerne. Her trives vi godt. Foto: Nina Ruud
MOTOR-TESTEN: SKODA OCTAVIA

Stasjonsvognmester

Skoda Octavia er Norges mest solgte stasjonsvogn. Det er lett å forstå: Bilen er stor nok til en familie, har kjørekomfort og utstyr som VW Passat, men til en langt lavere pris.

Del denne artikkelen

SKODA OCTAVIA er bygget på den samme plattformen som VW Golf, men i størrelse nærmer den seg storebror Passat. Den er nesten en halv klasse større enn flere av konkurrentene i den såkalte kompakt-klassen. Det betyr mye plass i baksetet og et bagasjerom på hele 610 liter med fem seter i bruk. Den billigste utgaven koster rundt 275 000 kroner ferdig på veien med vinterhjul. Du får en bil med firehjulstrekk, automatgir og mye utstyr for under 350 000 kroner. ”Mye bil for pengene” er et forslitt uttrykk, men for Skoda Octavia stasjonsvogn passer det svært godt.

For de fleste som kjører Octavia for første gang, vil opplevelsen overgå forventningene. Det gjelder både den gode komforten og de nesten sportslige kjøreegenskapene på svingete veier. Arven fra VW Golf er tydelig. Ingeniørene har klart å skape en svært god balanse mellom komfort og presisjon i styring og hjuloppheng. Vi sitter godt i bilen og får stort sett det samme utstyret her som i modellene til VW. Det betyr blant annet en stor, lettbetjent berøringsskjerm og oversiktlige instrumenter. Vår bil har et stort glasstak (10 000 kroner ekstra), som bidrar til mye lys og en svært god romfølelse.

Plass og komfort mot pris
Svak motor

Skoda Octavia stv

Pris testbil:318 300,- 1,6 TDI 4x4 Elegance
Billigste:259 000,- 1,6 TDI Greenline– 110 hk
Motor testbil:Fire syl. turbodiesel
Ytelse:105 hk/77 kW v. 3000 omdr.
Moment:250 Nm v. 1500 omdr.
Toppfart/aks. 0-100 km/t:191 km/t - 11,0 sek.
Forbruk/CO2 blandet:0,45 l/mil - 119 g/km
Dekk:Michelin Energy
Lengde cm:466
Egenvekt inkl. fører/nyttelast kg:1435/553

Her leser du hele testen i magasinet Motor

En av årsakene til den gunstige prisen på Octavia, er at den kommer med en 105 hesters turbodiesel-motor som basis. Ved forbikjøringer, eller når du kjører med en del last, går den fort tom for krefter og føles i minste laget Den har imidlertid bra dreiemoment, noe som bidrar til at den klarer seg greit under vanlig landeveiskjøring. Dessuten går den rimelig. Vi målte 0,46 liter på mila på landeveien.

VÅRE MÅLINGER

Støy v/90 km/t dBA

66,8

Forbruk landevei l/mil

0,46

Aks 0-100 km/t sek.

14,8

Bagasjerom liter

610