Rød bil fra siden
BREMSER GASSEN: Volkswagen Touran er en av bilene som kan leveres med gassdrift, men teknologien er ikke bærekraftig, mener Volkswagen. Foto: Volkswagen AG
Volkswagen legger om strategien:

Satser alt på elbiler, bremser på gassen

Volkswagen har lenge vært i front i utviklingen og produksjonen av gassdrevne biler. Men heretter skal alt handle om elbiler.

Del denne artikkelen

DETTE ER SAKEN: Volkswagen stopper utviklingen av gassdrevne biler, skriver Handelsblatt.

I følge det tyske nærings- og finansbladet skal Volkswagens-sjefen, Herbert Diess, ha meddelt at dagens generasjon med gassdrevne biler blir de siste som ruller ut fra fabrikkene.

Det blir med andre ord ikke brukt ressurser på å videreutvikle denne teknologien.

Det er bare noen år siden Volkswagen bokstavelig talt uttrykte at de ga full gass. Men omveltningene i bilindustrien er kraftige.

I dag er det ingen storkonsern som satser mer helhjertet på elbiler enn Volkswagen.

16 solgte i Norge ifjor

I Norge har ikke de gassdrevne bilene fått så mange tilhengerer, selv om de opplagte fordelene ofte har blitt løftet fram.

Biogassen kunne vært et fornybart og klimanøytralt alternativ i en industri som ikke klarer å produsere nok batterier til elbilene.

Men bare 16 gassdrevne personbiler ble registrert i Norge i hele fjor – alle fra nettopp Volkswagen-konsernet: Seks VW Up!, fem VW Caddy, fire Skoda Octavia og én Skoda Citigo.

Populært i Sverige

Antallet gassdrevne busser er høyere, og flere bedrifter og næringsdrivende har også gassdrevne biler. Men det er mangel på fyllestasjoner, samt utfordringer rundt lagring og transport.

I Sverige er de gassdrevne bilene mer populære, og reaksjonene ditto kraftigere. Flere bilpooler, taxiselskap, bedrifter og offentlige instanser har biler med gassdrift.

Spesielt miljøorganisasjonene reagerer.

– Med tanke på at Sverige delvis ønsker å satse på gassbiler, er dette ødeleggende. Omstillingen går for sakte och alla typer drivstoff trengs, sier Martin Prieto Beaulieu, talsmann for Gröna Bilister, til Vi Bilägare.

Tips fra NAF
Oj! Fylte du feil drivstoff på tanken?