Bil som spinner i snø
RÅSKINN: Volkswagen Touareg i R-versjon er en ladehybrid - og merkets hittil kraftigste modell. Den har også firehjulsdrift. Foto: Volkswagen AG
Touareg R er Volkswagens nye toppmodell:

Første hybrid med firehjulsdrift

De rå ytelsene er definitivt prioritert i luksus-SUV-en Touareg R. Men den skal også klare noen mil på strøm.

Del denne artikkelen

DETTE ER SAKEN: For første gang blir en ladbar hybrid Volkswagens sterkeste modell.

Touareg R skulle etter planen hatt sin verdenspremiere under den store bilutstillingen i Genève i disse dager. 

Men utstillingen er som kjent avlyst på grunn av Corona-frykten – i likhet med alle andre arrangementer i Sveits der 1000 mennesker eller mer er samlet.

Touareg R er en ladehybrid med 462 hester, 700 Nm dreiemoment – og et batteri på 14,1 kWt. Volkswagen oppgir ikke noe tall for elektrisk rekkevidde, men skriver at det er «nok til å tilbakelegge en gjennomsnittlig jobbpendlerreise med nullutslipp».

Biler forfra og bakfra

Bil forfra

Bil fra siden

Interiør i bil

Førermiljø i bil

Bil på vei

Bil forfra

Som Cayenne?

Det er naturlig å sammenlikne med VW-eide Porsche – og Cayenne E-hybrid med samme spesifikasjoner. Den har et offisielt rekkeviddetall på 32 kilometer. Ikke imponerende, men brukt riktig er det mulig å kjøre utslippsfritt store deler av hverdagen. En norsk gjennomsnittsbilist kjører 33 kilometer om dagen.

Som alle Touareg-modellene, har den nye R-utgaven permanent firehjulsdrift - «4Motion» på VW-språket - som standard, samt en åttetrinns automatgirkasse. Tillatt tilhengervekt er hele 3,5 tonn.

Touareg R er den tredje ladbare hybriden fra Volkswagen, etter Golf og Passat GTE. Men dette blir da den første firehjulsdrevne modellen i Volkswagens rekke av hybrider.

Tips fra NAF
Lurer du på hva slags elbil du skal velge?
Finn elbilen som passer for deg

NAF har samlet elbilene som finnes på markedet og som kommer i nær fremtid i en egen elbilguide. Sett dine kriterier og sjekk hvilken elbil som passer for deg.