Hvit bil på vei
FÅR EN BROR: I tillegg til den lille bybilen e, skal det komme en ny elbil fra Honda om to år, lover Europa-sjefen.
Slipper Honda e til sommeren:

Honda skal lansere enda en elbil

I serien «velkommen etter» er vi i dag kommet til Honda. Deres første elbil kommer til sommeren. Og nå varsler de en ny modell i 2022.

Del denne artikkelen

DETTE ER SAKEN: Honda planlegger å lansere sin andre elektriske bil om to år, men satser i hovedsak på hybrider.

Den japanske produsenten lanserer sin første elbil til sommeren, Honda e med 35,5 kWt batteripakke og en rekkevidde begrenset til 22 mil (WLTP).

Og mens giganter som Volkswagen og General Motors annonserer starten på en massiv omlegging til en hel-elektrisk fremtid, nøyer Honda seg med å indikere at det skal komme en elbil til. Den vil etter planen komme på markedet i Europa i 2022.

Detaljer om bilen er ikke sluppet i denne omgang.

Tips fra NAF
God elbil-økonomi
Kjøpe brukt elbil

Markedet for brukte elbiler vokser raskt. Les våre tips for et trygt bruktbilkjøp.

Flere hybrider

For øvrig satser Honda på hybrider som erstatning for dieselmodellene som er faset ut. I dag står hybridversjonen for 60 prosent av salget av SUV-en C-RV i Europa.

Det hele er en del av nødvendig omstilling for å overholde de nye, strenge, utslippskravene for CO2 i EU og EØS.

– Regelverket i Europa har som mål å akselerere overgangen til lav- og nullutslippsbiler raskere enn noe annet sted i verden, sier sjefen for Honda i Europa, Tom Gardner, til Automotive News Europe.

Uten å gå i detalj sa Gardner videre at den neste elbilen fra merket blir en av fire nye elektrifiserte biler Honda vil få ut på markedet i 2021 og 2022.

Bil sett fra sidenFULLHYBRID: Nye Jazz, her i versjonen Crosstar, kommer bare som fullhybrid.

Kanskje ladbar

Det skal komme en fullhybrid versjon av neste generasjon Honda Civic, som kommer til neste år. Honda vurderer også å utvikle en ladbar versjon av denne. Dette vil sannsynligvis avhenge av om produsenten klarer å nå CO2-målene bare med de to elbilene og ikke-ladbare hybrider, eller ikke.

Også den kompakte SUV-en HRV skal få en fullhybrid drivlinje.

Det er dessuten en mulighet for Honda å importere en av de japanske hybridmodellene som alt eksisterer - den mellomstore sedanen Accord, som forsvant fra Europa med forrige generasjon, og/eller den ladbare hybriden Honda Clarity.

Til sommeren starter Honda salget av en ny generasjon av småbilen Jazz. Den blir kun å få som hybrid, og vil tilbys i en SUV-lignende versjon ved navn Crosstar, som får sideskjørt, takrelinger og en annerledes stylet grill. De blir fullhybrider, utstyrt med litiumion-batteri og to elektriske motorer i tillegg til bensinmotoren på 1,5 liter. CO2-utslipp i henhold til WLTP: 102 og 110 gram per kilometer.

Tips fra NAF
Lurer du på hva slags elbil du skal velge?
Finn elbilen som passer for deg

NAF har samlet elbilene som finnes på markedet og som kommer i nær fremtid i en egen elbilguide. Sett dine kriterier og sjekk hvilken elbil som passer for deg.