MÅ REPARERES: Rundt 1000 av de 13.000 registrerte Model X i Norge må inn til reparasjon for å få byttet ut en bolt i styringsmekanismen som kan ruste og i verste fall knekke. I så fall vil ikke servostyringen på bilen virke. Foto: Tom Hansen

Mulig problem med servostyringen:

Tilbakekaller 1000 Tesla Model X i Norge

Som tilfellet var med Model S for et par år siden, blir nå Tesla Model X gjenstand for en tilbakekallingsaksjon internasjonalt på grunn av en risiko for bortfall av servofunksjonen på styringen.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Tesla tilbakekaller mange tusen Model X globalt for å bytte ut en del som potensielt kan føre til at servostyringen svikter.

Tilbakekallingen berører rundt 1000 biler registrert i Norge, mens aksjonen angår litt over 15.000 biler i USA og Canada.

– Tilbakekallingen gjelder ca. 1000 eksemplarer av Model X i Norge. Det er en beskjeden andel av de over 13.000 bilene som er solgt hos oss. Det gjelder biler som er produsert før oktober 2016, sier informasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge til Motor.

– Hva er egentlig problemet?

– Det dreier seg om en frivillig, global tilbakekallingskampanje som har som årsak et problem som potensielt kan oppstå i markeder med kulde og bruk av veisalt. Dette kan forårsake rust på en bolt som er knyttet til servostyringen. I ytterste konsekvens, hvis bolten skulle knekke, vil ikke servostyringen fungere, men styringen i seg selv vil fungere, avslutter han.