Mann foran bilde av bil
UTFORDRING: Mercedes-sjefen Ola Källenius, her fra EQC-lanseringen i USA for et år siden, bekrefter nå at det blir utfordrende å nå EUs nye utslippsmål. Foto: Daimler
Mercedes frykter milliardbøter:

Firedobler produksjonen av elektrifiserte biler

Mercedes risikerer nærmere 10 milliarder i bøter hvis de ikke får senket CO2-utslippet på modellflåten. Nå firedobles produksjonen av utslippsvennligere biler.

Del denne artikkelen

DETTE ER SAKEN: EU truer med svimlende bøter for bilprodusentene som ikke har en modellportefølje som kommer under CO2-kravet på 95 g/km.

I januar offentliggjorde PA Consulting en rapport der 13 bilprodusenter ble målt opp mot de de nye utslippsmålene. I følge selskapet kan Mercedes bli straffet med bøter på nærmere 10 milliarder kroner.

I forrige uke innrømmet Daimlers administrerende direktør, Ola Källenius, at det vil være en utfordring å møte utslippskravene som trådte i kraft fra årsskiftet.

I en oppfølgende e-post til Electrek skriver en representant for konsernet at det planlegges å firedoble andelen helelektriske og ladbare kjøretøy i totalomsetningen for 2020, og at denne økningen er knyttet til selskapets egen batteriproduksjon.

Bil ved hoppbakkeØKER TRYKKET: El-SUV-en Mercedes EQC er symbolet på elektrifiseringen av Mercedes. Men de må produsere langt flere utslippsvennlige biler om de skal klare de nye og strengere utslippskravene. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen

Avfeier EQC-brems

Han skriver videre at batteriene vil bli produsert i ni anlegg på sju steder på tre kontinenter. Han avfeier også spekulasjonene om at produksjonen av EQC er redusert:

 «Vi fortsetter med planen om å produsere omtrent 50.000 EQC i 2020», skriver han.

Daimler bekrefter også at det kommer en helt ny elektrisk bil fra Mercedes i løpet av året, og at det totalt vil være 10 slike i porteføljen innen utgangen av 2022. 

Navn og spesifikasjoner på den nye modellen har foreløpig ikke nådd offentligheten, men det er bekreftet at den vil bli produsert på fabrikken i Bremen – der også EQC lages.

Tips fra NAF
Lurer du på hva slags elbil du skal velge?
Finn elbilen som passer for deg

NAF har samlet elbilene som finnes på markedet og som kommer i nær fremtid i en egen elbilguide. Sett dine kriterier og sjekk hvilken elbil som passer for deg.