STIGER I PRIS: Tesla gir ikke akkurat betryggende signaler til markedet. Nå stiger bilene i pris igjen, bare to uker etter at for eksempel en Tesla Model 3 fikk en reduksjon i nybilprisen på 30-50.000 kroner. Foto: Tomm W. Christiansen

Tesla har skiftet mening om butikknedleggelse:

Skrur opp prisene igjen!

God nyhet til de ansatte i Tesla, dårlig nyhet til kundene: Butikkene legges ikke ned. Prisene går opp.

Publisert Sist oppdatert

Anti-vingle-systemet til Tesla er definitivt deaktivert for tiden.

I følge The Verge, et anerkjent amerikansk nettsted med fokus på teknologinyheter, inneholder et nytt blogginnlegg fra Tesla opplysninger om konsernets totale helomvending – under to uker etter nyheten som rystet bilverden.

I slutten av februar varslet Tesla at de fleste butikkene skulle legges ned, og at de fordyrende mellomleddene skulle komme kundene til gode.

Og løftene så ut til å bli innfridd allerede dagen etter.

Les også: Her er vår test av Tesla Model 3

Like dyr

Da ble det annonsert lavere startpriser på alle modellene. En Model 3 ble satt ned 30-50.000 kroner, riktignok kombinert med en del endrede utstyrssammensetninger som gjorde at bilen fort ble omtrent like dyr.

Men nå er det bestemt at butikkene likevel skal leve en stund til. Det betyr at prisene på en ny Tesla igjen går opp fra 18. mars.

– Som et resultat av at vi holder langt flere butikker åpne, vil Tesla være nødt til å øke bilprisene med omtrent tre prosent i snitt over hele verden, står det i bloggen, ifølge The Verge.

Unntaket er den billigste Tesla Model 3, som verken er klar eller priset for Norge, men som koster 35.000 dollar i USA.

Les også: Nå er Klæbo-vraket god som ny