BEST SOM NY: Nybilgaranti har større verdi enn garanti fra bruktbilforhandler, fastslår Forbrukerklageutvalget, etter klage fra en kjøper av en brukt Mitsubishi Outlander. Her er fronten på 2019-utgaven av Outlander Sport.

Vedtak i Forbrukerklageutvalget:

Bruktbilgaranti mindre verdt enn nybilgaranti

En garanti gitt av en bruktbilforhandler har mindre verdi enn en nybilgaranti fra importør eller bilprodusent, mener Forbrukerklageutvalget.

Publisert Sist oppdatert

En Oslo-kvinne kjøpte en tre år gammel Mitsubishi Outlander hybrid av en bruktbilforretning i Horten.

I kjøpekontrakten sto det at bilen var bruktimportert og ble solgt med nybilgaranti som skulle vare i fem år eller 100.000 kilometer – det som først inntreffer.

Les også: Kvinne dømt for bruktbil-bedragerier

Ikke ordinær garanti

Men etter kjøpet skulle det vise seg at det ikke var en ordinær nybilgaranti som gis av alle bilprodusenter eller importører.

Fordi bilen var bruktimportert var det bare tre års nybilgaranti fra produsenten, mens bruktbilfirmaet selv sto for de siste to årene.

Les også: Bruktbil-jukset du må passe deg for

Det syntes ikke kvinnen var godt nok. Hun får støtte fra Forbrukerklageutvalget. De mener en garanti fra leverandør og produsent har større verdi enn garanti fra en bruktbilforretning.

De viser både til at man ved garanti fra importør eller produsent kan oppsøke alle Mitsubishi-verksteder, og at kompetansen gjerne er større hos merkeforhandler.

15.000 kroner

Forbrukerklageutvalget mener manglende nybilgaranti fra leverandør eller produsent kan redusere markedsverdien på bilen.

De har derfor vedtatt at bruktbilforretningen skal refundere 15.000 kroner til kvinnen. Bilen kostet opprinnelig 275.000 kroner

Les også: Kjøpe bruktbil? Les dette!