Bil med folkemengde rundt
RESERVASJONSKLAR: Skodas familiebil Vision iV kan nå reserveres – halvannet år før de første kundene får sin bil. Prisen er ennå ikke klar.
Skoda forventer lang kø etter el-familiebilen:

Nå kan denne reserveres

Bilen er halvannet år unna, men ambisjonene er i høyeste grad tilstede hos Skoda: Allerede nå kan den elektriske familiebilen Vision iV reserveres.

Del denne artikkelen

For 5000 kroner kan du sikre deg en plass i bestillingskøen, som senere gir mulighet til endelig bestilling av familiebilen med inntil 50 mils rekkevidde og mulighet for firehjulsdrift.

Eksperter flest tippet ikke konseptbilen «Vision» skulle bli produksjonsklar allerede i 2020. Men på bilutstillingen i Geneve i mars, kunne Skoda-sjef Bernhard Maier opplyse at framtidskonseptet er i ferd med å bli en realitet.

Og oppnåelig for folk flest – både i pris og kvantum.

Les også: Skoda ypper til kamp i barnehagen

Interiør i bilRETRO: Det toekede rattet med Skoda i store bokstaver, bringer tankene tilbake til eldre modeller.

På VAG-plattformen

– Helelektriske modeller med lang rekkevidde i dette segmentet er svært populære i Norge, og vi forventer stor etterspørsel. Derfor ser vi en reservasjonsløsning som den beste måten å ivareta kundene våre på – spesielt de som ønsker å være blant de første som får utlevert bilen når den kommer neste år, sier Thomas Meiner, direktør for Skoda i Norge i Harald. A Møller.

Bilen bygges på den såkalte MEB-plattformen, som er konstruert for elbiler innenfor VW-konsernet, og som først og fremst gir bedre plassutnyttelse.

De utvendige dimensjonene tyder på at den går rett inn i konkurranse med Teslas nye Model 3.

Les også: Franske følelser skal pirre norsk fornuft

Åpent om pris

Prismessig blir det naturligvis interessant å se hvor Skoda lander.

En Tesla Model 3 får du i øyeblikket fra rundt 370.000 kroner med bakhjulsdrift, og 460.000 kroner med firehjulsdrift.

– Vi kan foreløpig ikke si noe om prisen, det må vi vente med til lanseringen. Men vi forventer mye bil for pengene i god Skoda-tradisjon, sier Meiner.

Tips fra NAF
Lurer du på hva slags elbil du skal velge?
Finn elbilen som passer for deg

NAF har samlet elbilene som finnes på markedet og som kommer i nær fremtid i en egen elbilguide. Sett dine kriterier og sjekk hvilken elbil som passer for deg.