RESERVASJONSKLAR: Skodas familiebil Vision iV kan nå reserveres – halvannet år før de første kundene får sin bil. Prisen er ennå ikke klar.

Skoda forventer lang kø etter el-familiebilen:

Nå kan denne reserveres

Bilen er halvannet år unna, men ambisjonene er i høyeste grad tilstede hos Skoda: Allerede nå kan den elektriske familiebilen Vision iV reserveres.

Publisert Sist oppdatert

For 5000 kroner kan du sikre deg en plass i bestillingskøen, som senere gir mulighet til endelig bestilling av familiebilen med inntil 50 mils rekkevidde og mulighet for firehjulsdrift.

Eksperter flest tippet ikke konseptbilen «Vision» skulle bli produksjonsklar allerede i 2020. Men på bilutstillingen i Geneve i mars, kunne Skoda-sjef Bernhard Maier opplyse at framtidskonseptet er i ferd med å bli en realitet.

Og oppnåelig for folk flest – både i pris og kvantum.

Les også: Skoda ypper til kamp i barnehagen

RETRO: Det toekede rattet med Skoda i store bokstaver, bringer tankene tilbake til eldre modeller.

På VAG-plattformen

– Helelektriske modeller med lang rekkevidde i dette segmentet er svært populære i Norge, og vi forventer stor etterspørsel. Derfor ser vi en reservasjonsløsning som den beste måten å ivareta kundene våre på – spesielt de som ønsker å være blant de første som får utlevert bilen når den kommer neste år, sier Thomas Meiner, direktør for Skoda i Norge i Harald. A Møller.

Bilen bygges på den såkalte MEB-plattformen, som er konstruert for elbiler innenfor VW-konsernet, og som først og fremst gir bedre plassutnyttelse.

De utvendige dimensjonene tyder på at den går rett inn i konkurranse med Teslas nye Model 3.

Les også: Franske følelser skal pirre norsk fornuft

Åpent om pris

Prismessig blir det naturligvis interessant å se hvor Skoda lander.

En Tesla Model 3 får du i øyeblikket fra rundt 370.000 kroner med bakhjulsdrift, og 460.000 kroner med firehjulsdrift.

– Vi kan foreløpig ikke si noe om prisen, det må vi vente med til lanseringen. Men vi forventer mye bil for pengene i god Skoda-tradisjon, sier Meiner.