MILJØBØLLE ELLER ENGEL? Påstanden om at elbiler som Kia e-Niro belaster miljøet dobbelt så mye som «fossilbiler» hvilker på et helt feilaktig premiss, hevder eksperter Faktisk.no har spurt. Foto: Kia Motor

Faktisk helt feil, sier faktasjekkere:

Belaster elbilene klimaet dobbelt så mye som «fossilbiler»?

Elbiler bør forbys fordi de belaster klimaet dobbelt så mye som fossilbilene gjør, siden de bruker strøm som ellers kunne blitt eksportert til andre europeiske land som baserer seg på kullkraft, ble det hevdet i et avisinnlegg nylig. Det er helt feil, mener Faktisk.no.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er laget av Faktisk.no.

Faktisk.no er en ideell organisasjon og uavhengig redaksjon for faktasjekk av påstander i samfunnsdebatten og det offentlige ordskiftet i Norge. Deres faktasjekkere bruker åpne journalistiske metoder for å undersøke faktagrunnlaget til påstander.

Måten dette gjøres på, og fremgangen underveis, gjenspeiles i hver faktasjekk slik at leserne selv kan følge prosessen og se hvordan de kom frem til sin konklusjon.

Til slutt gjøres en vurdering om påstanden er «Faktisk helt sann», «Faktisk delvis sann», «Faktisk ikke sikkert», «Faktisk delvis feil» eller «Faktisk helt feil».