Mann gestikulerende på scene
TVITRET: Tesla-gründer Elon Musk. Foto: AFP
Tilsyn ber domstol om kjennelse mot Tesla-toppen:

«Elon Musk viser ringeakt for retten»

Det amerikanske finanstilsynet SEC mener Elon Musk viser ringeakt for retten og at han har brutt en avtale om å ikke tvitre sensitive opplysninger om Tesla.

Del denne artikkelen

Tilsynet saksøkte Musk for flere måneder siden etter at han skrev på Twitter at han hadde finansieringen på plass til å kunne kjøpe tilbake hele Tesla og ta selskapet av børs.

SEC mener dette ikke stemte, i tillegg til at Twitter-meldingen var egnet til å påvirke aksjekursen på elbilselskapet.

Saken ble tilsynelatende avsluttet da Musk i september gikk med på en avtale om å få forhåndsgodkjenning før han tvitret markedssensitiv informasjon.

Det er denne avtalen finanstilsynet mener han nå har brutt.

Les også: Model X eller I-Pace – her er vår dom

Forrige uke sendte Musk nemlig ut en melding om hvor mange biler Tesla vil produsere i år.

Basert på det SEC oppfatter som et avtalebrudd, har tilsynet derfor bedt en føderal domstol i New York komme med en kjennelse om at Musk har vist ringeakt for retten.

Den juridisk bindende avtalen fra sist høst påla også Musk og selskapet hans flere andre tiltak for å skape et tydeligere formelt skille mellom den børsnoterte bilprodusenten og mannen som grunnla og leder selskapet.

(©NTB)

Les også: Satte ned prisen på Model 3

Tips fra NAF
Lurer du på hva slags elbil du skal velge?
Finn elbilen som passer for deg

NAF har samlet elbilene som finnes på markedet og som kommer i nær fremtid i en egen elbilguide. Sett dine kriterier og sjekk hvilken elbil som passer for deg.