Par med piknikkurv foran hotell
TRADISJON: Kviknes Hotel i Balestrand ved Sognefjorden har tatt imot gjester siden 1877. Foto: CH – Visitnorway.com
Nær 24 mill. overnattinger i 2018:

Nytt rekordår for norske hoteller

Norske hoteller hadde 23,7 millioner overnattinger i fjor, noe som er ny rekord. Utenlandske gjester, særlig fra USA, bidrar til økningen.

Del denne artikkelen

Tar man også med campingplasser og hyttegrender, var det til sammen 33,8 millioner overnattinger hos de kommersielle tilbyderne her til lands i fjor, en økning på 1,5 prosent fra året før, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).

Nordmenn sto bak over to tredeler av overnattingene, og veksten i de «norske» overnattingene var på 1,4 prosent, mens de utenlandske gikk opp med 1,8 prosent.

Les også: Her finner du Motors hotelltester

Mer fra USA

De siste årene har det vært en kraftig økning i amerikanere som på norske hoteller, og amerikanere er nå den gruppen utlendinger som står for flest overnattinger, etterfulgt av svenskene.

Kokk med restaurantgjesterAGA PÅ VEGA: Kjøkkensjef Jon Aga driver populære Vega Havhotell med ektefelle og hotelldirektør Anna Aga. Foto: Anton Ligaarden / Visitnorway.com

Ser man på alle overnattingstyper under ett, er det fortsatt tyskerne som ligger på topp, med svenskene på andreplass.

Antallet hotellovernattinger økte med 2,3 prosent fra 2017 til 2018. De utenlandske overnattingene økte med 0,8 prosent, mens de norske gikk opp med 2,3 prosent.

Les også: Bra Oslo-hoteller til under tusenlappen

Bobiler øker

For øvrig blir bobilturisme stadig mer populært, og campingplassene hadde en økning i antall overnattinger på 3,1 prosent fra 2017 til 2018.

Økningen har sammenheng med at tallet på bobiler har doblet seg det siste tiåret.

(©NTB)

Tips fra NAF
Ta raskeste vei til hotellet med NAFs ruteplanlegger