Mennesker samlet rundt et møtebord
STIKKER? Sandnes-ordfører Stanley Wirak (stående til høyre) var med på møtet Rogalandspolitikerne hadde om byvekstavtalen hos samferdselsminister Jon Georg Dale (i midten) tidligere i høst.
Sandnes-ordfører fikk fullmakt:

Kan trekke seg fra bomringsamarbeid

Sandnes-ordfører Stanley Wirak fikk fullmakt av bystyret til å trekke seg fra byvekstavtalen hvis ikke kravet om å fjerne rushtidsavgiften blir innfridd.

Del denne artikkelen

Et flertall fra Ap, Frp og Sp ga Wirak den fullmakten han ba om i mandagens bystyremøte. Det betyr at han kan trekke Sandnes ut av byvekstavtalen hvis han ikke vinner fram med kravet om å fjerne rushtidsavgiften, skriver Stavanger Aftenblad.

Det er den omstridte innføringen av bompengeringer i Rogaland som er bakteppe for saken.

Les også: «Bomringenes far» kritisk til dagens bompengeløsning

I byvekstavtalen mellom Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg er det lagt rammer for de nye bomringene og alle prosjektene bompengene skal finansiere.

Det er denne delen Sandnes ønsker å gjøre forandringer i.

Tips fra NAF
Elbil og rekkevidde
Elbil og rekkevidde

Ikke la deg lure av reklamen. Det finnes flere standarder for å måle rekkevidde på elbiler.

Nå skal ordføreren delta i reforhandlingene av byvekstavtalen. Innføringen av bompenger har skapt voldsomt mye bråk og engasjement med stadige aksjoner og demonstrasjoner samt hærverk av bompengestasjonene.

Ifølge avisen er det ikke sikkert at Sandnes faktisk kan trekke seg fra avtalen, men ordføreren ba likevel om å få en slik fullmakt.

– Spørsmålet er om vi kan trekke oss fra avtalen. Rent formelt og juridisk har vi ikke fått et endelig svar på det. Men vi kan informere de andre om at vi ikke ønsker å være med videre, og da blir det en politisk sak, sa Wirak under møtet i bystyret i Sandnes.

(©NTB)