Bil av typen Volvo V60
GÅR UNNA: Volvo lanserte ny versjon av V60 i sommer.
Volvo øker overskuddet:

Tut og kjør for Volvo

Kinesiskeide Volvo går så det suser og hadde et overskudd før skatt på nærmere 8,9 milliarder kroner i tredje kvartal.

Del denne artikkelen

Overskuddet var større enn det analytikerne hadde forventet og langt høyere enn i samme kvartal i fjor da det var på drøyt 6,3 milliarder kroner.

Volvo-konsernet omsatte for over 84 milliarder kroner i tredje kvartal, mot 70 milliarder kroner i samme kvartal i fjor.

Les også: Denne Volvo’en er den beste bilen vi testet i 2017

Konsernsjef Martin Lundstedt gleder seg over resultatet, men medgir samtidig at det har dukket opp en liten mørk sky i horisonten i form av problemer med rensing av avgass i bilenes katalysator.

– Bakgrunnen er slitasje på en komponent som sitter i katalysatoren for NOx. Denne er konstruert for å klare hele livstiden for en bil eller en buss eller en maskin. I visse spesifikke applikasjoner og segmenter ser vi at det fins en risiko for at den ikke gjør det, sier han.

Ytterligere analyse må til før det blir klart hvor mye det vil koste Volvo å utbedre problemene, sier Lundstedt.

Les også: Nå stenger Volvo diesel-kranen

Volvo-konsernet har over 85.000 ansatte i 18 land. I 1999 ble personbilproduksjonen solgt til Ford, som i 2010 solgte denne delen av virksomheten videre til kinesiske Zhejiang Geely Holding Group.

(©NTB)

Tips fra NAF
Lurer du på hva slags elbil du skal velge?
Finn elbilen som passer for deg

NAF har samlet elbilene som finnes på markedet og som kommer i nær fremtid i en egen elbilguide. Sett dine kriterier og sjekk hvilken elbil som passer for deg.